MAJKA MUSLIMANKA ME JE OSTAVILA, a da me nije ni podojila, zato što sam začet kad ju je MOJ OTAC SRBIN SILOVAO!
Foto: Newsweek, Dado Đilas

potresna ispovest Alena muhića

MAJKA MUSLIMANKA ME JE OSTAVILA, a da me nije ni podojila, zato što sam začet kad ju je MOJ OTAC SRBIN SILOVAO!

Njegova biološka majka je silovana i prognana iz Foče. Ostavila ga je u porodilištu gde se sedam meseci o njemu brinulo osoblje, a onda ga je usvojio tamošnji domar

Objavljeno: 13:26h

Nazivaju ih "nevidljiva deca rata". Mnogi od njih ne znaju pravu istinu o svom poreklu, a i oni koji znaju boje se moguće osude i prezira.

Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

Alen Muhić je rođen ratne 1993. godine u goraždanskoj Ratnoj bolnici. Alenova biološka majka je silovana i prognana iz Foče. Rodila ga je, a da ga nije nijednom uzela u naručje niti podojila. Nije mu dala ni ime. U tom trenutku on je za nju bio plod užasa koji je preživela.

Sedam meseci o Alenu se brinulo medicinsko osoblje, a među njima i domar bolnice, Muharem Muhić, koji ga je povremeno donosio kući.

Muharem i supruga Advija su ga usvojili, a oni su mu uz suprugu Dženanu, sestre Almiru i Jasmilu najveća podrška.

TUŽNA PRIČA ALISE: Sin joj se ubio zbog vršnjačkog nasilja, a sada je i ona preminula!

Alen je, kaže, ponosan što su njegovi roditelji oni koji su ga odneli iz bolnice i odgajali u najtežem vremenu i koji strepe nad svakom njegovom tugom, ali i uživaju u njegovoj sreći.

foto: Dado Đilas

Istinu o svom poreklu otkrio je kada je imao deset godina. Dogodilo se to sasvim slučajno, prilikom prepirke s decom u dvorištu, kada je saznao da je usvojen. Ma koliko je okolina u to vreme bila okrutna, zahvaljujući podršci i razumevanju porodice, Alen je taj period hrabro prebrodio.

Kako je odrastao počela mu se buditi želja da upozna svoje biološke roditelje. S rediteljem Gegićem snimio je dokumentarac "Dečak iz ratnog filma". Znao je da mu majka živi u SAD-u gde ima novu porodicu. Opet je krenuo da snima dokumentarac "Stupica nevidljivog deteta" film je o njegovom susretu s roditeljima.

TEŽAK ŽIVOT: Fehim ima 89 godina, sam je na svetu i živi u napuštenoj kući! Ovo je njegova priča! (FOTO)

Njegovi usvojitelji su zbog svega bili zabrinuti i nisu bili za to. Posebno za njegovu majku je to bio šok.

- Mislila je da ću, ako pronađem biološke roditelje, njih napustiti, otići živeti u Ameriku i slično. Trebalo mi je nekoliko meseci pre početka snimanja da ih uverim da se to neće desiti jer to su za mene nepoznati ljudi, nikada ih u životu nisam vidio ili sreo, kao ni ostale krvne srodnike… Izgubljeno vreme se ne može vratiti. Dakle, majku ne osuđujem, ali ništa i ne tražim. Sve što mi je bilo potrebno pružili su mi moji roditelji - rekao je Muhić pre dve godine.

Film je završen, a ni otac ni majka nisu želeli da se susretnu s njim.

Biološki otac tvrdi da je sve laž.

Alenov biološki otac, Radmilo Vuković, je kao pripadnik vojnih snaga Republike Srpske bio optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Tužilaštvo BiH ga je teretilo da je u više navrata silovao zaštićenog svedoka u Foči u leto 1992. godine. Vuković je prvobitno osuđen na pet i po godina zatvora, ali je poslije oslobođen optužbi.

Alen i njegov biološki otac čak su jednom i dogovorili susret, no u zadnji čas Vuković je rekao da ga ne smatra svojim sinom, da on nije napravio nikakav zločin i da je sve to laž. Međutim, Alen je 2006. napravio DNK analizu kada je Radmilo uhapšen i ona je pokazala da je on zaista njegov biološki otac.

Alen ne krivi svoje roditelje, i sa velikom ljubavlju podiže naslednika

- Na svu sreću, ja sam ipak srećan u životu, uspeo sam da izvučem tanji, a ne deblji kraj. Zahvaljujući mojim pravim roditeljima postao sam ovo što sam sad. Najviše znači podrška porodice koja me je odgajila kao svoje rođeno dete, i stalno to spominjem. Zahvaljujem se Bogu što mi je dao ovako divne ljude, jer, nažalost, mnoga deca, moje ili slične sudbine, nisu imala tu sreću - rekao je Alen.

foto: Dado Đilas

Alen danas živi u Goraždu i radi kao medicinski tehničar u istoj bolnici u kojoj je i rođen.

Otkad je upoznao svoju suprugu puno je mirniji, a pre godinu dana im je kao kruna ljubavi i sreće došao sin Rejan.

- Nakon deteta život se menja za 180 stepeni. Borim se da moj sin ima bolje detinjstvo nego ja. Nastojim da ga naučim da bude realan i bori se za svoje, da ne da na sebe i uvek drži do sebe. I da, naravno, ne sluša druge nego da bude ono što jeste - rekao je Alen.

S majkom se ne čuje, ali kaže da se s tim više ne zamara.

- Imam prioritete u životu, a to je moja porodica. Meni je bio cilj da je upoznam, što sam i učinio i postigao, to je jedan od mojih uspeha - zaključuje Alen.

(Espreso.co.rs/Intervju.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.