DOBILA BATINE JER JE BRANILA SRBE? Policajka Vahida se zamerila pogrešnim ljudima, i njenim mukama sad nema kraja!
Foto: Stock

U MUKAMA!

DOBILA BATINE JER JE BRANILA SRBE? Policajka Vahida se zamerila pogrešnim ljudima, i njenim mukama sad nema kraja!

Mukama policajke Tihić iz BiH kao da se ne nazire kraj. Ona prebijena, a sudi joj se za ugrožavanje drugog

Objavljeno: 08:46h

Mada je sudski veštak dr Petko Grubač na telu Vahide Tihić, policajke Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, konstatovao 14 teških telesnih povreda, njoj se danas pred Osnovnim sudom u Prijedoru sudi za navodno ugrožavanje bezbednosti meštaninu V. J. iz sela Jugošta, kod Kozarske Dubice.

Sve te povrede učinio je, kako tvrdi njen advokat Dušan Tomić, "čovek kome je navodno ugrožavala bezbednost a kome je evidentirano samo crvenilo na licu". I Vahida i njen advokat uvereni su da slučaj ima sasvim drugačiju pozadinu.

Njene muke, kako tvrde, počele su, pre izvesnog vremena, kada je prijavila kolege policajce, Bošnjake, koji su kao i ona čuvali Ambasadu Srbije u Sarajevu, a iznosili su teške kvalifikacije za Srbe i Srbiju.

- Za Vahidu je takvo ponašanje bilo nezamislivo, jer ona, rođena Bijeljinka, voli Srbe, njen jezik je, kaže, srpski, piše i potpisuje se ćirilicom - priča Tomić.

Sam incident zbog kojeg joj se sudi dogodio se kada je sa drugaricom Snežanom, kod koje stanuje u Sarajevu, otišla na odmor u selo nadomak Dubice.

- Ponela je i službeni pištolj, na šta ima pravo. Jednog jutra dok je čistila pištolj u roditeljskoj kući svoje drugarice, začuo se strašan lavež pasa i kokodakanje kokošaka. Mislila je da je nešto napalo pse i kokoške, pa je brzo sklopila pištolj i otišla da vidi o čemu je reč - precizira Tomić. - U jednom trenutku ispred nje se pojavio čovek sa štapom. Kad ga je spazila, Vahida je stavila pištolj iza leđa. Muškarac, mada vremešan, uputio joj je reči: - Pokaži, kurvo, šta ti je to! To je, izgleda pištolj!

foto: Public

- Ja sam, dobri čoveče, policajka i došla sam da budem od pomoći - uzvratila je Vahida.

Muškarac se međutim, kako priča Tomić, zaleteo na nju, oborio je na bok, a ispod nje je bio pištolj, nastavljajući da je udara štapom koliko god je mogao, što nije ni sporio na sudu. Vahida je "napravila grešku u koracima", što nije htela da se prva, preventivno, suprotstavi muškarcu.

foto: Profimedia

- Policija iz Dubice je posle saznanja o događaju u obližnjem selu obavestila Direkciju za koordinaciju policijskih snaga BiH iz Sarajeva, odakle stižu dva policajca, Mujo K. i Šerif T., kako se mislilo da budu od pomoći koleginici - navodi Tomić. - Policajci iz Sarajeva, mada se ona izričito izjasnila da je Srpkinja, ne pišu tako u zapisnik, već navode da je iz reda "ostalih". Sada su u prilici da joj vrate "milo za drago" što je ranije prijavila policajce Bošnjake. Ignorišu teško stanje svoje koleginice i, kao i njihove kolege iz Dubice, sklanjaju medicinsku dokumentaciju zbog čega ćemo protiv svih njih sada da podnesemo krivične prijave. Jer, umesto da krivac bude muškarac koji je napao policajku, uspalo je da je ona dvostruko izvukla "deblji kraj".

Vahida je disciplinski kažnjena po 20 odsto plate tokom četiri meseca, zbog "brukanje službe", na osnovu izveštaja policajaca iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela, gde radi. Osim što je ozbiljno povređena, Vahida se, u međuvremenu, i razbolela.

ZATURENA DOKUMENTACIJA

Do suda i tužilaštva, sve doskora, po Tomićevim rečima, nije mogla da stigne lekarska dokumentacija o njenim povredama.

- Zahvaljujući Darku Ćulumu, novom direktoru policije RS i njegovom profesionalnom i ljudskom odnosu, sva dokumentacija sada je u našim i u rukama suda i tužilaštva BiH - priča Tomić, ističući da su veštaci konstatovali da Vahida, zbog zadobijenih povreda, ima za četvrtinu smanjenje životne i radne sposobnosti.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.