NIKO NE ZNA KAKO JE PREŽIVEO: Italijan 6 dana bio bez hrane i vode u divljini kod Mostara!
Foto: Profimedia

prepoznali ga ribari

NIKO NE ZNA KAKO JE PREŽIVEO: Italijan 6 dana bio bez hrane i vode u divljini kod Mostara!

Pronađen je u potpuno dezorijentiranom stanju i nije mogao ni da hoda. Hospitalizovan je na odeljenju psihijatrije

Objavljeno:

Italijanski državljanin Paolo Mateo di Lućio, kojeg su spasioci pronašli u ponedeljak uveče u šumi u blizini jezera Salakovac kod Mostara, praktično je šest dana preživeo u divljini, na jednoj steni bez hrane.

Ovaj 45-godišnjak još 22. maja iz Italije je svojim vozilom stigao u Međugorje, a dan kasnije zaputio se u Mostar. Na obali jezera Salakovac zapalio je svoj automobil, a informaciju o tome policiji su prosledili radnici s Hidroelektrane.

Tada policija počinje da traga za njim, ali kao za nepoznatim vozačem koji je zapalio svoj automobil, s obzirom na to da je zvanično porodica njegov nestanak prijavila 27. maja.

Snajperom sam ubio Srpkinju na Vracama dok je prala šerpe! Bosanski specijalac SA ZADOVOLJSTVOM priznao zločin!

Tokom intenzivne potrage, a zahvaljujući prvenstveno iskusnom inspektoru Policijske uprave Mostar Ivici Pekiću, korisne informacije policiji dao je jedan od radnika HE Salakovac, koji je kazao da su ribari u jednom momentu uočili "čudnog muškarca".

Trag je inspektore odveo sve do ribara u Konjicu, koji su s fotografije prepoznali Di Lućija, nakon čega je pomoć zatražena od pripadnika Hercegovačke službe spasavanja (HGSS).

Kada su ga na nepristupačnom terenu uočili durbinom, uputili su se prema njemu, ali, kada je spazio policajca u uniformi, pokušao je da skoči u vodu. Ipak, brzo je savladan.

Pronađen je u potpuno dezorijentiranom stanju i nije mogao ni da hoda. Hospitalizovan je na odeljenju psihijatrije. Ne seća se uopšte da je zapalio automobil, a tek je kratko rekao da se zaputio u Međugorje, "jer je osjećao nemir".

Di Lućio će u bolnici ostati sve do petka, kada će zajedno s roditeljima i sestrom, koji su stigli u Mostar, otputovati kući.

Zanimljivo je da nikakvi ostaci hrane nisu nađeni na mestu njegovog pronalaska niti u blizini. U policiji pretpostavljaju da je tokom šest dana boravka na steni i u divljini pio vodu iz jezera.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.