U OVOM MESTU U BOSNI BRAKOVI TRAJU NAJDUŽE NA SVETU: Tri porodice slave 179 godina braka! (FOTO)
Foto: Avaz.ba

tajna sreće

U OVOM MESTU U BOSNI BRAKOVI TRAJU NAJDUŽE NA SVETU: Tri porodice slave 179 godina braka! (FOTO)

Petrovački načelnik, Zlatko Hujić, posetio je bračni par Safeta i Kadiru Družić, koji ove godine obeležavaju svoj dijamantski pir, 65. godišnjicu otkako su se zagledali i uzeli

Objavljeno: 15:56h

Bosanski Petrovac je mesto druželjubivih i gostoprimljivih ljudi, a poznato je i po dugovečnim brakovima. Ove godine tri porodice - katolička, pravoslavna i bošnjačka proslavljaju 54, 60. i 65. godišnjicu braka.

Opština im je darovala po tortu i cveće u znak pažnje.

Petrovački načelnik, Zlatko Hujić, posetio je bračni par Safeta i Kadiru Družić, koji ove godine obeležavaju svoj dijamantski pir, 65. godišnjicu otkako su se zagledali i uzeli.

MLADENCI SU PLESALI, ALI JE KUM UKRAO ŠOU: Ovaj snimak iz Bosne mami osmeh, i potpuno je zarazan (VIDEO)

Oboje su iz ovog mesta, Kadira je iz porodice Hasedžić. Plod dugovečne ljubavi, sloge i međusobnog poštovanja dvoje 84-godišnjaka su deca Esma, Esad i Šero i šestero unučadi.

foto: Avaz.ba

- Suljo Linić, Esmin sin, naučnik je svetskog glasa i profesor na Univerzitetu Mičigen. Diplomirao je fiziku i hemiju na West Chester univerzitetu, doktorirao na Delavare univerzitetu, a postdoktorski rad odbranio na Fritzinstitutu u Berlinu. Opština Bosanski Petrovac dodelila mu je plaketu grada 2014. - priča načelnik Hujić, piše Avaz.

Mile (87) i Jela (80) Bulajić, bračni par iz Brestovca, 20. maja proslavili su 60 godina braka. Sudbina ih je, priča Jela, spojila slučajno, kad je Jela došla u Brestovac u posetu rodbini. Jedno drugom su bili oslonac kroz najteža iskušenja, rat i sudbinski udes kada im je umro najstariji sin Ilija.

foto: Avaz.ba

- Milu sam upoznala kad sam dolazila kod ujaka. Bio je rumen u licu, odmah se videlo da je zdrav - smije se Jela.

Ona je iz Bjelaja, iz porodice Radišić. Sa suprugom, šumskim radnikom, lepo je živela. Ako su se nekad i posvađali, brzo su se pomirili.

- Nisam pobegla od njega nikada, ni pomislila nisam na to. Danas žene samo kažu „odoh ja" - priča Jela.

Mile, veliki šaljivdžija i u devedesetim godinama, kaže malo u šali, malo u zbilji da nema uspešnog braka ako se ne sluša žena.

Ankica i Jakov Jungić, 87-godišnjaci, ove godine proslavljaju 54 godine braka. Iako u poodmaklim godinama, nikada nisu sami, jer ih deca Velimir i Vesna redovno posećuju, dovodeći im petero unuka.

foto: Avaz.ba

- To nam je najlepši događaj, da nam unuci uđu u kuću, ugreju naša staračka srca i ne zaborave ovaj grad, iz koga im potiču ded i baka - kažu Jungići.

Načelnik Hujić se ispričao sa sugrađanima supružnicima koji se više od pola stoleća poštuju i plene obostranom pažnjom.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.