Dodik: Niko od nas ne traži secesiju, ni Srbija, ni Rusija
Foto: Reuter

pravo na samooopredeljenje

Dodik: Niko od nas ne traži secesiju, ni Srbija, ni Rusija

Dodik ističe da se zalaže da svaki narod ima pravo da koristi član povelje UN koji govori o samoopredeljenju

Objavljeno:

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je govoreći o mogućem referendumu o samostalnosti RS rekao da ne želi da isključi pravo svog naroda da suvereno odlučuje o svojoj poziciji.

On kaže da veruje u novu administraciju SAD koja govori da se neće mešati u stvari i dodaje da tu vidi priliku za BIH da dogovori koncept koji je održiv.

- Ako to nije moguće ne vidim zašto bi bila isključena mogućnost da svaki od naroda upražnjava pravo kome je svakome dato - a to je pravo na samooopredeljenje. Na našem dnevnom redu nije nikakava secesija, to niko od nas ne traži, ni Srbija ni Rusija. Sedeo sam s Putinom, on to nikad nije tražio, to je laž. Zvanični ruski stav je dejtonska BiH - kazao je Dodik na regionalnoj tv N1.

Dodik ističe da se zalaže da svaki narod ima pravo da koristi član povelje UN koji govori o samoopredeljenju.

- To je fer, a ne držati nas u zatvoru koji se zove BiH, koji ničemu ne služi, nema nijednog projekta od kog je koristi imala RS. RS nije u dužničkom ropstvu i suvereno vlada svojim dugom. RS ne uzima novac za budžetsku potrošnju, uzima kredite da gradi autoputeve. Najmanji problem je oko politike, najveći problem je ekonomija - rekao je on.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.