Pre 24 godine ubijeni su SARAJEVSKI ROMEO I JULIJA: Njihova priča najveći je dokaz besmisla rata (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Iz reda ostalih

najtužnija ljubavna priča

Pre 24 godine ubijeni su SARAJEVSKI ROMEO I JULIJA: Njihova priča najveći je dokaz besmisla rata (VIDEO)

Na mestu gde su ubijeni ne postoji nikakvo obeležje, kao podsetnik na iskrenu ljubav koju je rat prerano uništio

Objavljeno:

Danas se navršava 24. godine od tragične smrti Boška i Admire, sarajevskih Romea i Julije. Fotografija na kojoj dvoje dvadesetpetogodišnjaka leži na Vrbanja mostu, koji je grad podelio na dva dela, obišla je ceo svet.

Oni su ubijeni 18. maja 1993. godine dok su zajedno pokušavali da napuste opkoljeni grad. Smrt ih je dočekala na Vrbanja mostu, gde je snajperski metak prvo pogodio Boška, a potom i Admiru. On je na mestu izdahnuo, dok je ona ranjena dopuzala do svog ubijenog momka, zagrlila ga i tu skončala.

Sedam dana niko se nije usudio da skloni zagrljena tela dvoje nastradalih Nakon rata, 1996. godine, po želji Admirinih roditelja, njihova tela su prebačena u Sarajevo i sahranjena na groblju Lav. Istraga o ubistvu Admire i Boška nikada nije vođena i njihov ubica nikada nije otkriven.

Na mestu gde su ubijeni ne postoji nikakvo obeležje, kao podsetnik na iskrenu ljubav koju je rat prerano uništio. Da bi ih sačuvao od zaborava sarajevski rok bend je 2013. godine snimio album, na kome jedna od pesama nosi naziv "Boško i Admira".

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.