Bečka tinejdžerka bosanskog porekla ubijena u Siriji (FOTO) (VIDEO)

Tukli je do smrti

Bečka tinejdžerka bosanskog porekla ubijena u Siriji (FOTO) (VIDEO)

Šesnaestogodišnja Samra Kešinović izgubila je život u Al-Raki pri pokušaju bekstva iz Islamske države, kojoj se sa drugaricom, godinu dana mlađom Sabinom Selimović, pridružila pre godinu i po dana
Objavljeno:

Samra Kešinović (16), Austrijanka bosanskog porekla, ubijena je u sirijskom gradu Al-Raka prilikom pokušaja bega iz čeljusti terorističke Islamske države, tvrdi dobro obavešteni izvor za austrijski portal oe24.

Samra se sa svojom drugaricom Sabinom Selimović (15) u proleće 2014. pridružila borcima ISIS u Siriji i od tada im se obema gubi trag. "Samra je pretučena nasmrt dok je pokušavala da pobegne", kaže insajder za portal oe24.
Samra i Sabina su bečke tinejdžerke bosanskog porekla koje su 2014. pobegle od kuće i o njima se od tada ništa pouzdano ne zna. Njihovi roditelji su izbeglice iz Bosne, a one su u aprilu prošle godine pobegle iz porodičnog doma u Beču i uputile se u Siriju.
"Ne tražite nas, slavimo Alaha i za njega ćemo umrijeti", napisala je Samra jednom prilikom preko društvenih mreža. Od tada, jedva da se išta zna o njihovoj sudbini. Samra je, navodno, u Al-Raki čak i rodila dete. Sada se tvrdi da je ubijena.
"Ona i Sabina živele su sa drugim ženama u kući pripadnika ISIS. Pokušale su da pobegnu i stradale su", prenosi portal. Austrijske službe i državni organi nisu dali nikakav zvaničan komentar ove informacije.
Avaz

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.