Milorad Dodik: MNOGI ŽELE DA UMANJE SRPSKA STRADANJA!
Foto: Reuter

predsednik republike srpske upozorava

Milorad Dodik: MNOGI ŽELE DA UMANJE SRPSKA STRADANJA!

Dodik je podsetio da su Banjaluka, to područje i srpski narod koji tu tradicionalno živi, bili na strani antifašističkog pokreta
Objavljeno: 08.05.2017. 19:10h

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da rehabilitacija fašizma i pristalica fašističkog pokreta u poslednje vreme sve više poprima zastrašujuće razmere, ali da Rusija predvodi borbu protiv toga.


- U tom kontekstu, borba za opšteljudske vrednosti i ujedinjenje ljudi pod tim pokroviteljstvom postaje efikasan mehanizam suprotstavljanja naporima pristalica neofašizma - rekao je Dodik za Rusku gazetu.

On je istakao da se novi pokreti sa ideologijom identičnom nacizmu sve više šire u svetu i da se među njih, u izvesnoj meri, mogu ubrojati i sledbenici radikalnog islama.

foto: Reuters / Dado RuvicPovodom manifestacije „Besmrtni puk“, koja će 9. maja prvi put biti održana u Banjaluci, Dodik je rekao da se Srpska sa zadovoljstvom pridružila toj akciji koja dolazi iz Rusije i koja ima poseban značaj u uslovima kad mnogi žele da umanje srpska stradanja i doprinos borbi protiv fašizma.

On je podsetio da su Banjaluka, to područje i srpski narod koji tu tradicionalno živi bili na strani antifašističkog pokreta i da su tokom te borbe stradali mnogi Srbi.

Predsednik RS je istakao da je nesporna činjenica da je za vreme Drugog svetskog rata namerno, neposredno u blizini Banjaluke, smešten jedan od najvećih koncentracionih logora Jasenovac, u kojem je, kako napominje Ruska gazeta, prema procenama istoričara stradalo više od 500.000 Srba.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

(Espreso.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media