DA LI BI AMRA, NIZAMA I EMIRA BILE ŽIVE DA SISTEM BOLJE FUNKCIONIŠE? Koliko još imena treba da ISPIŠEMO I SAHRANIMO
Žrtve nasilja, Foto: Youtube/Avaz TV, Društvene mreže, printscreen/facebook/nizama hecimovic

VAŽNO!

DA LI BI AMRA, NIZAMA I EMIRA BILE ŽIVE DA SISTEM BOLJE FUNKCIONIŠE? Koliko još imena treba da ISPIŠEMO I SAHRANIMO

Nov slučaj femicida u Tuzli potresao je region, Amra Kahrimanović ubijena je u punom kafiću u tržnom centru - spasa joj nažalost nije bilo

Objavljeno:

Sinoć oko 21 sat u punom Tržnom centru na Brčanskoj Malti dogodio se stravičan zločin, ubijena je šefica jednog od kafića Amra Kahrimanović.

Amrin dželat Elvis Ćustendil usmrtio ju je hicima iz pištolja, nesrećnoj ženi spasa nije bilo. Ona je ostala da leži mrtva u lokvi krvi, a njen ubica je pobegao iz objekta, ali je zbrzo uhapšen. Reč je o policijskom službeniku MUP-a TK.

Kako su tamošnji mediji preneli, prema izjavama očevidaca, Ćustendil je pre zločina pravio probleme u ugostiteljskom objektu u kojem je radila Amra i ušao je u sukob s nekim od gostiju, kao i da je bio u alkoholisanom stanju.

Ubijena Amra
Ubijena Amrafoto: Društvene mreže

Prema navodima očevidaca, ubijena Amra Kahrimanović zahtevala je od gostiju da napuste lokal, tražeći da plate šta su popili i da idu, ali je Ćustendil to odbio. Nakon toga, došlo je do prepirke između nesrećne žene i policajca koji je ubrzo zatim izvadio službeni pištolj. Nesrećna žena pokušala je da se spase i krenula da beži ka susednom kafiću, ali ju je ubica upucao i Amra je pala. Potom je, navodno, prišao i u nju ispalio još nekoliko hitaca.

U tržnom centru Sjenjak uviđaj je okončan i uklonjeni su svi tragovi zločina. Danas ovaj objekat nesmetano radi, a jedino je kafić u kojem je radila ubijena žena zatvoren.

Mesto ubistva u Tuzli
Mesto ubistva u Tuzlifoto: Avaz.ba/A. Bešić

Nezvanično, Elvis Ćustendil i ubijena Amra Kahrimanović bili su u nekoj vrsti ljubavnog odnosa.

Kako je preneo Avaz, Ćustendil je navodno imao probleme psihičke prirode, a službeni pištolj mu je oduziman nekoliko puta i privođen je na trežnjenje zbog alkohola. Nakon ovih saznanja postavlja se pitanje zbog čega Ćustendil nakon svih incidenata koje je pravio nije suspendovan sa posla i zbog čega mu je vraćeno službeno oružje.

Elvis Ćustendil je nakon zločina pobegao iz tržnog centra, ali je ubrzo uhapšen ispred zgrade u kojoj je živeo. Pojavio se i snimak njegovog hapšenja koji možete pogledati u videu ispod.

@skkryper Hapsenje nakon ubistva u Tuzli #crnahronika #tuzla #fyp @Crna Hronika BiH @zvonkokovacevic6 #bih #bos ♬ original sound - skryper

Svaki femicid koji se dogodi je posebna i jako teška priča i rana koja se na prostoru Balkana stalno iznova i iznova otvara. Svedoci smo gotovo svakodnevnih slučajeva porodičnog nasilja, nasilja nad ženama o kojima stalno izveštavamo javnost, ali uvek ima i onih koje ćute i trpe teror iza zatvorenih vrata.

Žene u Srbiji kao i u Bosni i Hercegovini se svim silama trude da ohrabre žene koje trpe nasilje da ga prijave, da se sklone i sačuvaju živu glavu. O slučaju Amre Kahrimanović tek će se izveštavati, nove informacije ćemo dobijati iz dana u dan, ali ne smemo dozvoliti da nakon nekoliko dana ona postane SAMO BROJ!

Nizama Hećimović
Nizama Hećimovićfoto: Youtube/Avaz TV, Facebook

Pre samo šest meseci na brutalan način mučena je i ubijena Nizama Hećimović čije je ime ostalo duboko urezano u našim sećanjima. Nizama je trpela nasilje koje nije smela da prijavi, a kada se konačno ohrabrila i prijavila ga policiji u Gradačcu, nije dobila nikakvu zaštitu! Samo nekoliko dana od prijave ona je brutalno pretučena i ubijena pred detetom koje je tada imalo manje od godinu dana i to od ruke nevenčanog supruga Nermina Sulejmanovića.

Greške nadležnih u Amrinom i Neziminom slučaju - bi bile žive!

Sudija Lejla Numanović odbila je zahtev policije u Gradačcu da Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao.

Numanović je, i pored izjave nastradale Hećimović te službene beleške pripadnika MUP-a TK, odbila zahtev da se nasilniku zabrani prilazak nevenčanoj supruzi koju je pretukao jer mu je "servirala neukusnu hranu", zbog, kako je navela, nedostatka dokaza.

Ured disciplinskog tužioca (Ured) Visokog sudskog i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV BiH podneo je disciplinsku tužbu protiv Lejle Numanović, sudije Opštinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekršaja "nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti".

Pored sudije u ovaj slučaj umešana je i policijska službenica Dž. S. za koju se spekulisalo da je na neki način bila povezana sa Sulejmanovićem, ona je prema nezvaničnim informacijama i dalje pod suspenzijom.

Kada govorimo o ubistvu Amre Kahrimanović, kao što smo već napomenuli, postavlja se pitanje zbog čega je Ćustendil koji je imao problematično ponašanje ostao u policijskoj službi i ko je tu zakazao!

U novembru prošle godine Sarajevo je zanemelo nakon saznanja o stravičnom zločinu u kom je život izgubila Emira Maslan (31). Njeno beživotno telo pronašli su policijski službenici u stanu u kom je živela sa maloletnim detetom i to nakon što je njen poslodavac prijavio policiji da se nije pojavila na radnom mestu i izrazio zabrinutost za njenu sigurnost.

Ubijena Emira Maslan
Ubijena Emira Maslanfoto: Društvene mreže

Crne slutnje Emirinog poslodavca su se nažalost obistinile, nje više nije bilo! Ubio ju je bivši vanbračni partner Anel Bećirović sa kojim je imala maloletno dete. Emira je usmrćena hicima iz pištolja, a kao i Nizama, sve se odigralo ispred očiju deteta!

Policija je po otkriću zločina pronašla Bećirovića u jednom stanu u Sarajevu u koji je odveo i dete. Kada je video policiju, Bećirović je uzeo pištolj i pretio je policajcima da će se ubiti ukoliko mu priđu. Pregovori sa osumnjičenim su trajali oko dva sata, da bi na kraju bio uhapšen.

Emira je svog dželata prijavila za nasilje u porodici, ali ni to joj nije sačuvalo živu glavu! Da li to znači da su mere zašite žrtava nasilja jako blage? Da li se moraju pooštriti kazne za nasilnike? Ovo su pitanja o kojima nadležni treba da odlučuju, dok nama ostaje da apelujemo i da se sećamo žrtava femicida.

IMAO ZABRANU PRILASKA

Kod mesno nadležnih PU Novo Sarajevo i PU Novi Grad, utvrđeno je da je Opštinski sud u Sarajevu izdao Rešenje od 15.12.2022. godine kojim se prema učiniocu Anelu Bećiroviću izriču zaštitne mere:

  • Zabrana približavanja žrtvi nasilja u porodici, nevenčanoj supruzi Emiri Maslan, na udaljenosti od 500 metara, u trajanju od 24 meseca,
  • Zabrana uhođenja i uznemiravanja osobe izložene nasilju, u trajanju od 24 meseca,
  • Obavezan psiho-socijalni tretman nasilne osobe – Anelu Bećiroviću u trajanju od 6 meseci, a sve od dana donošenja Rešenja.

Za provođenje naloženih mera Sud je odredio:

  • Centar za socijalni rad Opštine Novo Sarajevo u saradnji sa JU Domovi Zdravlja Sarajevo, RJ Novo Sarajevo,
  • Centar za mentalnu rehabilitaciju na čijem području učinilac nasilja ima prebivalište.
  • Proverama u navedenim Policijskim upravama konstatovano je da je postupano po navedenom Rešenju Opštinskog suda u Sarajevu.
  • Policijski službenici Odeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog dela.

Podsetimo, Nermin Sulejmanović je 11. avgusta 2023. godine u Gradačcu, brutalno pretukao, a zatim i hicem iz pištolja usmrtio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović naočigled njihove bebe, dok je čin prenosio uživo putem društvene mreže Instagram.

gradačac, Nermin Sulejmanović
foto: AP Photo/Armin Durgut, Printscreen/Instagram/iron_bb24

Nakon toga je usmrtio još dve osobe, oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, dok je dvojicu muškaraca i jednu ženu ranio. Kada je shvatio da ga je policija opkolila na jednoj farmi izvan grada, on je počinio samoubistvo.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video: Ubistvo Ivana Trifunovića na Novom Beogradu

02:32

Ubistvo Ivana Trifunovića na Novom Beogradu

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.