SAŠU TROVALI 3 MESECA? Odmotava se klupko MONSTRUOZNOG UBISTVA, otkriveni novi DETALJI, policija sumnja na....
Ubijeni Saša K., Foto: Tamara Trajković, printscreen/instagram/tamara kulisic

istraga zločina

SAŠU TROVALI 3 MESECA? Odmotava se klupko MONSTRUOZNOG UBISTVA, otkriveni novi DETALJI, policija sumnja na....

Zločin se dogodio 30. januara oko jedan sat iza ponoći.

Objavljeno:

Policija je nastavila da odmotava klupko monstruoznog ubistva Saše К. iz Doboja i kako saznaje ATV sumnja se da je u pripremu zločina bila umešana još najmanje jedna osoba.

Za svirepo ubisto osumnjičeni su njegova supruga A.K. (33) i njen navodni ljubavnik D. L. (19), ali i njena ćerka A.K. (14). Svima je danas određen jednomesečni pritvor.

ATV navodi da policija detaljno ispituje od koga su i kako nabavljene tablete "Treana" kojima je žrtva bila omamljena. Stručnjaci navode da se radi o olanzapinu koji se najčešće koristi u lečenju pacijenata obolelih od psihoze, ali i kao dodatna terapija u drugim obolenjima poput šizofrenije i slično.

Lek se isključivo izdaje na recept. Budući da nije poznat u opštoj populaciji, veruje se da nije slučajno nabavljen i da su počinioci imali pomoć neke stručne osobe, koja ima iskustva s tim lekom i koja je mogla da ih savetuje.

Tablete je kupila M.V, sestra osumnjičene, koja je dosada u istrazi imala status svedoka. Radi se o privilegovanom svedoku tako da M.V. nema obavezu da svedoči protiv sestre i otkrije kako je došla do tableta. Upravo bi njen status u daljoj istrazi možda mogao biti od ključne važnosti za rasvetljavanje paklenog plana koji je skovala osumnjičena kako bi ubila muža.

TROVALI GA TRI MESECA

- Sve ukazuje na to da je plan za likvidaciju skovan mnogo pre nego što je zločin počinjen i da je za njega znalo više osoba. Sumnjamo da su Saši K. najmanje tri meseca radili o glavi. Tablete su u tome imale veliku ulogu jer su uticale na njegovo zdravstveno stanje. Tu se radilo o većoj količini tableta koje su mesecima nabavljane - kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da je Saša K. pre ubistva obilazio lekare kod kojih ga je vozila supruga. Znajući kad su mu zakazani pregledi, prestajalo se sa trovanjem, tako da mu nikakva dijagnoza nije postavljena. Budući da se i dalje loše osećao, kako pojašnjava sagovornik ATV, govorio je da će ići na preglede u Banjaluku.

- Moguće je da se čekalo da tablete odrade svoje i da Saša K. zaspi za volanom i doživi neku nesreću ili slično. Međutim, nešto se u međuvremenu promenilo, a to je bilo okidač da se realizacija zločina ubrza. Sve je to predmet dalje istrage - kaže izvor blizak istrazi.

Saša K.
Saša K.foto: Printscreen/ Facebook

ISTRAŽITELJI ŠOKIRANI ULOGOM ĆERKE

Pojašnjava i da se motiv ubistva detaljno ispituje, a ono što najviše od svega čudi istražitelje je činjenica da je ćerka Saše K. imala ulogu u svemu i da je bila svesna da je ocu u piće drobila teške medikamente. Istražitelje je začudio i njen stav prema zločinu koji je tokom saslušanja bio veoma hladan.

- Šta se dešavalo u četiri zida to znaju samo članovi porodice. Policija nije imala prijava za nasilje u porodici od strane bilo koga. Saša K. jeste važio za osobu koja se u mladosti dovodila u vezu za švercom cigareta i drugim nezakonitostima. Budući da se bavio trgovinom i rentanjem vozila važio je i za osobu koja je živjela na visokoj nozi tako da ni koristoljublje nije isključeno kao motiv - rekao je sagovornik.

BRANE SE ĆUTANJEM

ATV saznaje da su se osumnjičeni A.К. i D.L. pred tužiocem branili ćutanjem i nisu iznosili svoju odbranu. Nož kojim je ubistvo počinjeno još nije pronađen i za njim se i dalje traga.

Zločin se dogodio 30. januara oko jedan sat iza ponoći.

Ćerka je ocu u limunadu zamešala više tableta "Treana". Кad su tablete počele da deluju, Saša K. je zaspao, a u kuću su ušli supruga i njen navodni ljubavnik koji su ga vezali kanapom i selotejp trakom. Žrtvu su natovarili u karavan "pežo" koji su iznajmili u Banjaluci i odvezli se u šumu u blizini izletišta Preslica.

Sša K. je ubijen sa četiri uboda nožem u stomak, a policija sumnja da mu je smrtonosne povrede nanela supruga.

Bonus video:

02:32

Ubistvo Ivana Trifunovića na Novom Beogradu

(Espreso/ATV/preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.