JASMINA OTKRILA PRAVU ISTINU O ŽIVOTU U ŠVEDSKOJ: Nije MED I MLEKO kao što svi misle, ovo će vas ŠOKIRATI (VIDEO)
Jasmina Stambolić, Foto: Printscreen/TikTok/stambolicjasmina

SKANDINAVIJA

JASMINA OTKRILA PRAVU ISTINU O ŽIVOTU U ŠVEDSKOJ: Nije MED I MLEKO kao što svi misle, ovo će vas ŠOKIRATI (VIDEO)

Influenserka Jasmina Stambolić iz Sarajeva već duže vreme živi u Švedskoj – jednoj od najsrećnijih zemalja na svetu

Objavljeno:

Influenserka Jasmina Stambolić iz Sarajeva koja živi u Švedskoj objavila je viralni snimak na Tik Toku o svom iskustvu u Skandinaviji.

Influenserka Jasmina Stambolić iz Sarajeva već duže vreme živi u Švedskoj – jednoj od najsrećnijih zemalja na svetu. Međutim, sudeći prema njenom iskustvu, izgleda da nije sve tako sjajno u Skandinaviji.

Ona je sada korisnicima Tik Toka u videu otkrila neke stvari koje su je u Švedskoj zaprepastile, ali je naglasila da je to isključivo njeno mišljenje i da ne mora da znači da svi imaju isto iskustvo.

Niko nikog ne poštuje u školi

„Poštovanje u školama ovde ne postoji. Kao osoba koja je završila osnovnu školu i dve godine gimnazije u Sarajevu, kada sam krenula u školu u Švedskoj, doživela sam blagi šok“, navodi ona dodajući da tu misli na osnovnu i srednju školu, te da je fakultet totalno druga priča.

„Ovde u školi tokom nastave smete da žvaćete, jedete, pijete, nosite kačket na glavi… Smete da nosite garderobu koju želite. Devojke mogu da dođu u minićima, da im sve ispadne i napred i nazad. To nikog ne zanima, što je bilo jako čudno za mene. Ja sam u gimnaziji u Sarajevu nosila uniformu“, navela je

Nema persiranja starijim ljudima

Takođe, otkrila da je u Švedskoj niko ne persira starijim ljudima. Opisala je jednu neprijatnu situaciju iz škole.

„Bila je situacija u kojoj je jedna devojka konstantno pričala. Nastavnik ju je opominjao i opominjao. Na kraju je njoj dosadilo da je on opominje, pa je ona ustala, počela je da viče na njega, opsovala mu, uzela svoje stvari, otvorila vrata i izašla. Toliko je lupila vratima da mislim da je čitava škola odzvonila i nikom ništa“, priča ona.

Učitelji nemaju nikakva prava

„Ako želite da ga izbacite iz učionice, a dete to ne želi, šta će on? Ništa. Ne daj Bože da slučajno nekog uzmete za ruku i da mu kažete: ‘Izađi.’ Dere se: ‘Prijaviću te, prijaviću te. Udaraš me'“, rekla je.

Kriminal cveta

U nastavku snimka upozorila je jedan od ozbiljnijih problema u Švedskoj, a to je kriminal.

„U gradu u kom ja živim nema toga puno, ali se događa u većim gradovima, kao što su Stokholm i Malmo, posebno u mestima gde ima mnogo ljudi koji su došli iz drugih zemalja.

Sad je to duga priča zašto dolazi do takvih stvari. Iako je takva situacija kakva jeste, znači pucnjava levo – desno, kada uđu u zatvor, bolje im je nego što im je bilo napolju. Imaju sve uslove. Imaju bolju sobu nego ja. Neko za nešto dobije 10 godina, a napolju su posle pet godina“, zaključuje Jasmina.

Bonus video:

03:31

ŠVEDSKA IZBACILA KEŠ IZ UPOTREBE! Čovek koji je najzaslužniji za to za Kurir predviđa kad će OSTATAK SVETA poći ovim putem

(Espreso/ Nova/ Aleksandra Isailović/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.