CVJETKO JE NEPOZNATOJ ŽENI DONIRAO BUBREG I SPASIO ŽIVOT: Pokazao je kakav je čovek, a sad je NJEMU POTREBNA POMOĆ
Cvjetko Ćirić, Foto: Printscreen/youtube

APEL!

CVJETKO JE NEPOZNATOJ ŽENI DONIRAO BUBREG I SPASIO ŽIVOT: Pokazao je kakav je čovek, a sad je NJEMU POTREBNA POMOĆ

Čuvši da je Zorici Dokić, majci dvoje dece, neophodna transplantacija bubrega, bez razmišljanja je stao pred nju i rekao...

Objavljeno:

Cvjetko Ćirić (47) iz Bogutova Sela kod Ugljevika pokazao je da humanost i ljudskog ni u današnje vreme nisu zaboravljeni darivavši bubreg svojoj vršnjakinji Zorici Dokić iz Milina Sela kod Lopara, koja se godinama borila za svoje zdravlje. Priča o Ćirinoj nesebičnosti i Zoričinoj zahvalnosti obišla je Semberiju i podmajevički kraj, a prenela se i mnogo šire.

Kada pomislite kako smo kao društvo propali, kako nemamo empatiju i kako smo svi okrenuti sebi, setite se da nedaleko od Ugljevika živi Cvjetko, demobilisani borac, koji je, uprkos ranjavanju u ratu i svim rizicima, odlučio da daruje bubreg ženi koju praktično nije poznavao.

Čuvši da je Zorici Dokić, majci dvoje dece, neophodna transplantacija bubrega, bez razmišljanja je stao pred nju i rekao: “Ja ću ti dati bubreg”.

Iako je i samoj Zorici bilo teško da poveruje u to, Cvjetko je u decembru 2022. godine ispunio obećanje i otputovao u Tursku na operaciju kojom je Zorici spasen život.

- Nekada poželim da na neki način kažem svim ljudima na ovoj zemaljskoj kugli koliko je veliki značaj kada vidite nekog da se muči, a možeš mu pomoći, kada mu pomogneš, kada mu vratiš osmeh, mnogo se bolje čovek oseća, lepše je kada se daje nego kada se dobija - kazao je u jednom od intervjua Cvjetko.

Eto, jedan takav čovek živi u kući koju vidite na slici. Nas, koji nismo spremni ni na mnogo manje žrtve od njegove, Cvjetko je zadužio time što nam vraća veru u ljude i čini ovaj svijet boljim. I zato smo svi dužni da se pridružimo akciji izgradnje kuće za Cvjetka, heroja u ratu i u miru, piše portal Dešavanja u Bijeljini.

Bonus video: ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

(Espreso/Srpska info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.