SAVETNIK MILORADA DODIKA POTEGAO PIŠTOLJ NA BIZNISMENA: Svi znaju njegovo ime, haos u Bosni
Foto: Printscreen/Pink

najnovija vest

SAVETNIK MILORADA DODIKA POTEGAO PIŠTOLJ NA BIZNISMENA: Svi znaju njegovo ime, haos u Bosni

Strašne stvari se dešavaju

Objavljeno:

Branislav Okuka, savetnik predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, danas je u Trebinju potegao pištolj na biznismena Momčila Mandića, prenosi "BN televizija".

Kako navode tamošnji mediji, Okuka je potegao pištolj na Mandića u centru Trebinja, posle čega je intervenisala policija i privela Okuka u stanicu.

Portparolka Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić kazala je da u vezi s ovim događajem ne mogu dati nikakve podatke, dok policijski službenici ne utvrde detalje i okolnosti.

Dobio otkaz zbog "krađe goriva"

BN TV je objavila da je Okuka ranije više od deceniju bio zaposlen u firmi Momčila Mandića, gde je navodno dobio otkaz zbog "krađe goriva".

Okuka je tokom rata bio pripadnik policije Republike Srpske, a njegovo ime povezuje i sa Udruženjem "Čast otadžbine", a navodi se i da je bio povezan sa organizacijom "Srpska čast".

Momčilo Mandić je pre rata u BiH radio je kao policajac u Sarajevu, a posle prvih višestranačkih izbora postao je zamenik ministra unutrašnjih poslova Alije Delimustafića.

Na početku rata 1992. godine Mandić odlazi na Pale i ubrzo postaje ministar pravde u prvoj Vladi Republike Srpske, a kasnije postaje šef Predstavništva Vlade RS u Beogradu. Zbog sumnji da je bio deo mreže haškog osuđenika Radovana Karadžića stavljen je na američku "crnu listu".

Takođe je jedan od pokretača beogradskog tabloida "Nacional". Posle ubistva premijera Zorana Đinđića, Mandić je u akciji Sablja uhapšen, a "Nacional" zatvoren. U zatvoru je ostao pet meseci, i pušten je zbog nedostatka dokaza, a svi postupci protiv njega su obustavljeni.

Ponovo je uhapšen 17. avgusta 2005. godine, a 2006. godine pred Odeljenjem za organizirani kriminal i korupciju Suda BiH pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja u periodu dok je bio direktor i predsednik Upravnog odbora Privredne banke Srpsko Sarajevo.

Bio je poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije, a u poslednje vreme ponovo je angažovan u Srpsko demokratskoj stranci (SDS) u RS.

(Espreso/BN TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.