NESTALA STARICA BERNARDA BOŽIĆ KOD ZENICE: Gorska služba spašavanja celu noć pretraživala teren, ali bezuspešno
Šuma, Foto: Profimedia

U PITANJU JE DEMENTNA OSOBA

NESTALA STARICA BERNARDA BOŽIĆ KOD ZENICE: Gorska služba spašavanja celu noć pretraživala teren, ali bezuspešno

Živela je s mužem, a od kuće se udaljila juče oko 10 časova

Objavljeno:

Pripadnici stanica Gorske službe spasavanja Zavidovići i Zenica sinoć su, s ciljem pronalaska starice Bernarde Božić, pretraživali teren oko vareškog sela Diknjići, ali je još uvek nisu uspeli pronaći, kazao je u izjavi za Fenu načelnik GSS Zavidovići Admir Bajraktarević.

– Poziv smo dobili od Civilne zaštite Opštine Vareš, koja nas je obavestila da je nestala starica koja, čini mi se, ima oko 85 godina. Živela je s mužem, a od kuće se udaljila juče oko 10 časova. Radi se o dementnoj osobi, ali koja je bila u dobroj fizičkoj kondiciji, pa je mogla otići daleko od kuće, piše Avaz, prenosi Srpskainfo.

U potragu je bio uključen i K9 tim GSS Zenica, zajedno s potražnim psom Atosom i njegovim vodičem Almirom Tabakovićem. Potraga je završila oko dva sata iza ponoći, ali je nismo uspeli pronaći pa će se danas uključiti i novi timovi. Pretražuje se područje oko sela Diknjići, prema Breziku i Pržićima – kaže Bajraktarević.

Poslao apel

On apeluje da se počne razmišljati da starim osobama s demencijom, a pogotovo koje žive na selima i same ili s malim brojem članova porodica, nabave satovi s ugrađenim GPRS, kako bi se lakše mogle pronaći u sličnim situacijama.

Portparol Uprave policije Ministrstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek ističe da policija zvaničnu potragu za nestalom odraslom osobom raspisuje 24 sata od prijave nestanka, ali da takođe provode određene provere te rade na pronalasku nestale osobe.

Bonus video:

04:04

Nestanak Milice Jovanović i dalje pod velom misterije

(Espreso/ Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.