POJAVILE SU SE NAJNOVIJE TVRDNJE O POLICAJKI DŽENANI: Ovo se do sada NIJE ZNALO! Stvar nimalo NIJE NAIVNA
Dženana S., Foto: PrintScreen/ Facebook

femicid u gradačcu

POJAVILE SU SE NAJNOVIJE TVRDNJE O POLICAJKI DŽENANI: Ovo se do sada NIJE ZNALO! Stvar nimalo NIJE NAIVNA

Imala kontakte i s drugim osobama iz kriminogene sredine i da je neretko zajedničke fotografije objavljivala na svom profilu na Instagramu

Objavljeno:

Policajka Dženana S., koja je bila u kontaktu sa trostrukim ubicom Nerminom Sulejmanovićem, navodno je prebačena u stanicu u Gradačcu po kazni!

Avaz otkriva da je karijera policajke Dženane već bila kompromitovana i da je mnogo ranije bilo elemenata za njenu suspenziju odnosno za isključivanje iz redova onih koji treba da štite građane i sprovode zakone.

Dženana je navodno radila u PU Centar u Tuzli da bi nakon otkrića da je imala neprofesionalnu komunikaciju sa osobama iz kriminalnog miljea premeštena na rad u malu policijsku stanicu u Gradačcu.

Istražitelji su navodno došli do fotografija koje dokazuju da je policajka sem monstruma iz Gradačca imala kontakte i s drugim osobama iz kriminogene sredine i da je neretko zajedničke fotografije objavljivala na svom profilu na Instagramu.

Dženana S.
Dženana S.foto: PrintScreen/ Facebook

Avaz podseća da je nakon što je obznanjeno da je Dženana imala bliski kontakt s pomahnitalim ubicom Nerminom Sulejmanovićem usledila odluka MUP TK da se suspenduje.

Lokalni mediji su nakon ubistva prenosili nezvanične informacije da je Dženana bila u ljubavnoj vezi sa Nerminom Sulejmanovićem, a da je ubijena Nizama Hećimović, nevenčana supruga ubice, znala za njih i da je zbog toga dobijala batine.

Advokat policajke je međutim demantovao te informacije.

Policajka Dženana se obratila

Dženana je odgovorila na poruku u kojoj su je mediji pozvali za komentar i njenu stranu priče, ali je rekla da ona sama ne može da govori dok se ne konsultuje sa advokatom.

Njen advokat tvrdi da njegova klijentkinja ne samo da nije otkrila Nizamino skrovište, već da sa Nerminom Sulejmanovićem nije imala nikakve veze, pogotovo ne ljubavne.

- Ono što mogu da vam kažem jeste da moja branjenica Dženana nije imala kontakt sa osobom koja je počinila ova teška krivična dela, niti je imala bilo kakve informacije o tome gde se nalazi osoba koja je poginula u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji sa tužilaštvom vode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema indicija da je imala bilo kakvu vezu sa ubicom. Ona je policajac u Gradačcu, mesto je malo i svako svakoga poznaje, pa se zna da je uzoran službenik protiv kojeg nikada nije pokrenut disciplinski postupak. Tvrdimo da nikome nije dala nikakve podatke o žrtvi, niti je, uostalom, bila raspoređena na radno mesto gde bi imala pristup takvim podacima - rekao je Jutarnjem advokat sa istim prezimenom kao ubijena Nizama Hećimović.

Ubica iz Gradačca još uvek nije sahranjen

Iz Komemorativnog centra u Tuzli navode da ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović nije sahranjen, te i da niko nije došao po njegovo telo.

1 / 4 Foto: A. Bešić/Avaz

Kako navodi Amer Hajdarhodžić, rukovodilac službe u Komemorativnom centru Tuzla naveo je da se niko nije javio za preuzimanje tela, te da Centar nema ni zakonsku mogućnost da izvrši ukop.

Telo ubice Nermina i dalje se nalazi u njihovim hladnjačama.

Jutros je naloženo veštačenje mobilnog telefona ubice što bi moglo otkriti s kojim sudijama i policajcima je razgovarao, ko je bio “krtica” u MUP TK i otkrio adresu njegove nevečane supruge Nizame Hećimović koju je ubio, što je prenosio uživo na Instagram profilu.

Krvavi pohod Sulejmanovića

Podsetimo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

Poslednja objava mučki ubijene Nizame cepa srca, a više o tome pročitajte u odvojenom tekstu.

Nizama je prijavila nasilje, a onda joj je na vrata došao dželat lično, o tome detaljnije u našoj posebnoj vesti.

Bonus video:

05:17

ADVOKAT SAVIĆ O DOGAĐAJIMA u BIH

(Espreso/ Avaz/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.