"LAKO JE UTVRDITI DA LI JE POLICAJKA BILA U EMOTIVNOJ VEZI SA UBICOM": Advokat o trostrukom ubistvu u Gradačcu
Nermin Sulejmanović i policajka, Foto: Društvene mreže

zločin u gradačcu

"LAKO JE UTVRDITI DA LI JE POLICAJKA BILA U EMOTIVNOJ VEZI SA UBICOM": Advokat o trostrukom ubistvu u Gradačcu

Advokat Roskić smatra i da je odluka sutkinje bila pogrešna

Objavljeno: 08:58h

Supruga trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića, Nizama Hećimović, sahranjena je juče na groblju pored džamije u Gradačcu.

Policija je obezbeđivala sahranu na kojoj se okupilo na stotine ljudi.

Advokat Radiša Roskić gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije u razgovoru sa voditeljkom Snežanom Petrović o tragičnim događajima u Bosni i Hercegovini 11.avgusta 2023. godine.

Širom BiH održani su protesti građana koji traže veću bezbednost za sve i od institucija da reaguju. Roskić podržava proteste sledećom rečenicom:

- Pravo na građanski protest je jedno od osnovnih ljudskih prava. Ozbiljnije od ovoga ne može. Sva dešavanja u vremenu u kojem živimo je neshvatiljivo i nedopustivo. Odluka sutkinje u BiH je potpuno u suprotnosti od onih kod nas. Šta su društveni procesi? To je pitanje za sociologe u BiH - rekao je Roskić.

Radiša Roskić
Radiša Roskićfoto: Kurir TV

On je u konkretnom slučaju istakao da je sutkinja možda zasnovala svoju odluku na zakonskim uverenjima, ali je očigledno da je pogrešila.

- Dešavalo se da žrtve nasilja često promene svoj stav, kada govorimo o nasilju prema ženama, postoji status privilegovanog svedoka, sve dođe do suda i na sudu žrtva ne želi da svedoči - dao je primer Roskić.

Iako svi rođaci žrtve tvrde da su institucije zakazale, i da je ubijena - žrtva nefunkcionalnih institucija i u konkretnom slučaju sudstva, Roskić smatra da će svedočenje rođaka biti od male pomoći u daljem procesu, a činjenica da je odluka sutkinje zasnovana na zaklonu svakako je pogrešna.

Ubijena Nizama Hećimović
Ubijena Nizama Hećimovićfoto: Youtube/Avaz TV, Facebook

- Na sreću, u srpskoj sudskoj praksi izriču se zabrane čim postoji neka makar i minimalna naznaka - podsetio je Roskić koji je istakao da se sve znalo i da je lako utvrditi ko je odgovoran i da li je policajka odala informacije o mestu gde boravi žena sa detetom.

- Lako je utvrditi da li je ona bila u emotivnoj vezi sa ubicom, ili se radi o koruptivnoj vezi, u krajnjoj liniji ukoliko je policijskoj službenici bila poznata namera da se ubica ovako obračuna sa svojom vanbračnom ženom i da je bilo pristuno njeno saučesnišvo, to će istraga utvrditi - rekao je Roskić.

Bonus video:

06:43

ODLUKA SUTKINJE U BIH JE MOŽDA ZAKONITA, ALI JE SVAKAKO POGREŠNA

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.