NERMINOVE KRTICE U SUDU I POLICIJI SU BILE ŽENE! Kako su svojim odlukama pomogle Nerminu da ubije Nizamu?
Nermin Sulejmanović, Foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

UBISTVO

NERMINOVE KRTICE U SUDU I POLICIJI SU BILE ŽENE! Kako su svojim odlukama pomogle Nerminu da ubije Nizamu?

Nizama je nekoliko puta Sulejmanovića prijavila za nasilje

Objavljeno:

Nermin Sulejmanović ubio je svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović samo četiri dana nakon što ga je prijavila za nasilje u porodici. Međutim, iako su ranije sve prijave odbačene, Sulejmanović je saznao gde se Nizama krije sa svojom ćerkom te je došao samo sa jednim ciljem - da je ubije.

Činjenica da je Sulejmanović uvek bivao oslobođen optužbi, te da je isplivala informacija da je policajka odala lokaciju ubijene Nizame dokazuju samo jedno. Sulejmanović je imao svoje krtice, a ono što najviše poražava jeste da su obe bile - žene.

Nermin Sulejmanović je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović. On ju je ubio ispred vikendice u selu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihove ćerka ležala u lokvi krvi i plakala. Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

Nizama je nekoliko puta Sulejmanovića prijavila za nasilje, međutim, institucije nisu bile tu da je zaštite.

1 / 3 Foto: Facebook

Policajka odala informaciju o lokaciji na kojoj se skrivala Nizama

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona proverava navode da li je policijska službenica MUP-a TK Dž. S., otkrila lokaciju trostrukom ubici gde se nalazi njegova nevenčana supruga Nizama.

Prema informacijama "Avaza", lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila ova službenica o čemu je istog dana odmah MUP TK obavestio postupajuću tužiteljku.

Kako piše portal "Crna hronika", policajka je navodno bila u vezi sa Sulejmanovićem.

1 / 2 Foto: Printskrin/Facebook

Nije jedina?

Više službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nalazi se pod istragom zbog moguće povezanosti sa Nerminom Sulejmanovićem, višestrukim ubicom iz Gradačca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli trenutno provodi istragu protiv više osoba koje se mogu dovesti u bilo kakvu vezu sa ubicom Nerminom Sulejmanovićem iz Gradačca.

Kako piše Klix zbog moguće povezanosti sa ubicom, pod istragom MUP TK se trenutno nalazi i određeni broj policijskih službenika. U pitanju je, kako otkriva izvor, više osoba, prenosi Srpskainfo.

Tetka i sestra sumnjale

Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene Nizame, rekla je da je Nizama sedam dana bila kod nje sa detetom pre nego što je ubica našao.

- Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gde se krije - rekla je žena, koja tvrdi da je samo policija znala mesto na kojem se Nizama skrivala.

Ona je dodala i da porodica poseduje dokument u kome je Nizami odbijena zaštita kada je je prijavila Nermina za nasilje, a poslednji put to je uradila pre četiri dana.

- Da su policija i sudstvo pravovremeno reagovali ova strašna tragedija koja nas je zavila u crno mogla je da se spreči i Niza bi sada uživala pored svoje ćerke - poručila je Zijada Vuković Pamuković.

Ubrzo nakon toga, oglasila se i sestra Nizame koja je napisala da Nizamu nije ubio samo Nermin.

- Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja L. N. koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u porodici - napisala je Emina.

Sutkinja ga oslobodila optužbi

Pored policajke Dž. S, još jedna žena je svojim odlukama pomogla monstrumu Nerminu Sulejmanoviću koji je hladnokrvno ubio svoju suprugu Nizamu.

Naime, mediji su objavili rešenje Opštinskog suda u Gradačcu kojim se odbija predlog MUP-a da se Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi. Četiri dana kasnije, Nermin Sulejmanović je ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu.

Kako smo prenosili, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Policijska uprava Gradačac, podnela je zahtev da se Nerminu Sulejmanoviću izrekne zaštitna mera zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mera zabrana približavanja žrtvi nasilja. Sud je to odbio.

Kako piše u zahtevu, mere zabrane MUP je zatražio nakon što je žena prijavila da ju je 3. avgusta oko 19.30 sati Sulejmanović napao i pretukao pa je zadobila povrede po licu i drugim delovima tela. Žena je drugi dan podnela prijavu protiv njega pa se odselila iz kuće, zajedno s bebom.

Potom je Sulejmanović nastavio da joj preti, zvao je i tražio da se vrati kući. Pretio je i njenoj porodici i prijateljicama. Tri dana kasnije, 7. avgusta, nije htela da da izjavu u policiji iz straha od reakcije Sulejmanovića, rekavši da će time samo pogoršati situaciju, ali je podržala izricanje zaštitnih mera.

Kopirala stari predmet

U istom ovom rešenju, kako se vidi, sutkinja je umesto imena Sulejmanovića napisala ime nepoznatog muškarca, zbog čega se postavlja pitanje - da li je sutkinja samo prepisala obrazloženje iz drugog predmeta?!

- Iz sadržaja zahteva za izricanje zaštitnih mera sledi da je Muharem Ćelosmanović ranje nasilja u porodici vršio prema svojoj nevenčanog supruzi, kao članu porodice sa kojim živi čime je narušio njihov porodični mir i telesnu celovitost. Međutim, član porodice, koji je po zahtevu za izricanje zaštitnih mera označen kao žrtva nasilja je odbila da svedočio, a što je sud utvrdio i čitanjem zapisnika o saslušanju svedoka Hećimović Nizame sačinjen u PU Gradačac - navodi se.

Od ranije poznat policiji

Nermin Sulejmanović nekoliko puta je prijavljivan za nasilje u porodici. Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, rekao je da je Sulejamanović od ranije poznat policiji i tužilaštvu. On je rekao da je Sulejmanović više puta osuđivan za različita krivična dela kao što su pokušaj ubistva, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti. Međutim, tokom svog obraćanja javnosti, Arnautović je rekao da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodice.

- Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvek koristile prednosti zakona, odnosno odustajalo se od svedočenja vezano za krivično delo Nasilje u porodici - rekao je on.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.