ŽENE U BOSNI NAJAVILE IZLAZAK NA ULICE ZBOG UBISTVA U GRADAČCU: "Ovde se žene ubijaju jer PRUŽAJU OTPOR"
Foto: Printscreen/Instagram/iron_bb24

oglasile se

ŽENE U BOSNI NAJAVILE IZLAZAK NA ULICE ZBOG UBISTVA U GRADAČCU: "Ovde se žene ubijaju jer PRUŽAJU OTPOR"

Inicijativa građanki/na Mostara najoštrije je osudila femicid počinjen danas u Gradačcu

Objavljeno:

Ženska mreža BiH najavila je da će u 15 sati građanke izaći na ulice da protestuju zbog stravičnog ubistva žene u Gradačcu.

"Prijavila je nasilje - pa ju je ubio. Ovde se žene ubijaju jer pružaju otpor. Ovde se žene ubijaju jer traže zaštitu. Spontano izlazimo na ulice danas u 15:00. Uz saobraćajnice, noseći umrlice i pištaljke. Ne blokirajte ulice", navele su i dodale:

- Tražimo od institucija ove države da zaštiti sve žene koje prijavljuju nasilje i da po službenoj dužnosti ispituju sve moguće indicije da se nasilje negde dešava.

Inicijativa građanki/na Mostara najoštrije je osudila femicid počinjen danas u Gradačcu te pozvala nadležne organe da postupe u skladu sa zakonom, a vlast u Bosni i Hercegovini da problemu i sve češćoj pojavi femicida u BiH pristupe ozbiljno.

- Muškarac iz Gradačca na društvenoj mreži Instagram objavio je video uznemirujućeg sadržaja, navodeći javnosti da će uživo videti ubistvo. Nakon toga se na snimku vidi kako ispaljuje metak u čelo ženi koja je teško pretučena. Kao i za većinu stvari u Bosni i Hercegovini, nešto dobije pažnju tek onda kad je 'šteta već pričinjena' - napisali su u saopštenju iz Inicijative građanki/na.

Na kraju su pozvali sve nevladine organizacije u Mostaru, građane i građanke da im se danas u 15 sati pridruže na Španskom trgu u Mostaru na mirnom okupljanju.

Bonus video: UBISTVO ILI ČIN SAMILOSTI? U Srbiji podeljena mišljenja po pitanju legalizacije eutanazije! Stručnjaci iznose KLJUČNE PROBLEME

03:05

UBISTVO ILI ČIN SAMILOSTI? U Srbiji podeljena mišljenja po pitanju legalizacije eutanazije! Stručnjaci iznose KLJUČNE PROBLEME

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.