MARIJA JE SPASILA SRNU OD PASA LUTALICA, A ONDA SE DESILO NEŠTO ČAROBNO: Prišla joj je ONA, "oseća NJENU BOL"
Srna, ilustracija, Foto: RINA

životinjska ljubav

MARIJA JE SPASILA SRNU OD PASA LUTALICA, A ONDA SE DESILO NEŠTO ČAROBNO: Prišla joj je ONA, "oseća NJENU BOL"

Srnu koju je Marija spasila stalno obilazi maca

Objavljeno:

Srnu, koju su napali psi lutalice, spasila je, zajedno sa komšijama, Marija Kalinić iz Laminaca.

Sada se ona i njeni ukućani, uz pomoć veterinara, bore da srna što pre ozdravi i oporavi se, da opet trčkara livadama i poljima, piše Srpskainfo.

- Maca je stalno u društvu srne, kao da saoseća sa njenim bolom. Od nje se ne odvaja. To je životinjska solidarnost u nevolji. I svi mi, žalosni smo zbog povrede, jer smo srnu u poslednji čas oteli iz čeljusti pasa. Uhvatili su je za vrat. Samo razmišljamo kako da joj pomognemo, da je spasimo – požalila nam se Marija Kalinić. Ona je spasiteljka srna i druge divljači.

Mačka
Mačkafoto: Profimedia

Druga srna koju je čuvala Marija bilo je napušteno lane, u proleće, a spasila ga je iz šiblja, pored puta. Bilo je slabašno, unesrećeno u svom životinjskom svetu. Trebala mu je pomoć ljudi jer drugačije, nije imalo nikakvu šansu da preživi.

– Oglašavalo se piskutavim glasom, kao ptica ili neko mače koje je ostavila majka. Kada sam se približila, u kanalu, u visokoj travi, ugledala sam oči, molećivog pogleda. Šareno lane, sive dlake sa crnim tufnama, bilo je sasvim bespomoćno – opisuje Marija prvi susret sa tankonogom Tinom, sada odraslom srnom koja trčkara po dvorištu, ulazi u kuću, hoda za njom, prati je u stopu.

– Othranila sam je kravljim mlekom. Prvih dana boravila je kući, spavala na trosedu, dok nije ojačala. Pomagala mi je mama Dragica ali i ostali ukućani. Ona nas je pridobila i na svoj način uzvratila ljubav. Posle smo je premjestili u štalu, u seno, gde je imala ugodan ležaj, dovoljno hrane. Rasla je tako, prihvatajući mene kao svoga spasitelja i zaštitnika – sa neizmernom ljubavlju, Marija je za Srpskainfo pričala o svojoj ljubimici.

Mačka
Mačkafoto: Profimedia

Reporterima Blica je stotine fotografija, od tih prvih dana, kada je Tina zauzela počasno mesto u Marijinom domaćinstvu, sve do sada. To je neopisivo, dodaje Marijina majka Dragica, koliko se svi radujemo Tini.

Ovo je druga srna koju je Marija ove godine spasila od pasa lutalica, koji predstavljaju veliku napast za divljač, srne, zečeve, fazane.

Bonus video:

00:25

Mačka leči glavobolju

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.