"NAPUSTILA NAS JE DOK SMO SPAVALI": Potresna priča SAMOHRANOG OCA dvoje dece, žena ga ostavila TOKOM NOĆI (VIDEO)
Dedo Alić, Foto: PrintScreen/ YouTube/ tatabrada.tv

sudbina

"NAPUSTILA NAS JE DOK SMO SPAVALI": Potresna priča SAMOHRANOG OCA dvoje dece, žena ga ostavila TOKOM NOĆI (VIDEO)

Dedo i njegovi mališani žive kao podstanari

Objavljeno:

Dedo Alić je samohrani otac dvoje dece iz sela Tušanj kod Tuzle i njegova tužna priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj brižni tata kaže da ga je supruga iznenada napustila, bez reči, i ostavila ga samog s decom.

Dedo i njegovi mališani žive kao podstanari. On nema stalan posao ali radi sve što može da prehrani sina i ćerku koji su mu sve na svetu. Deca pate i plaču za majkom koja ne želi da se vrati. Pokušao je, priča Dedo za Tatabrada.tv, da suprugu vrati čak osam puta, ali bezuspešno.

- Otkad je osmi put otišla, više je i ne tražim... Otkad je otišla pokušavao sam da je vratim nekoliko puta, bude 15 dana pa ode, a onda nedelju dana sa decom plačem za njom, oni pate za njom... - dodaje on.

- Majke se sete kad gledaju crtani a kad pitaju za mamu ja lažem da je otišla da radi ili da je u bolnici - priča ovaj tužni čovek.

Dedo kaže da ne zna šta se dešava s njegovom ženom i da li se ponovo udala.

- To se desilo u februaru kada je otišla. Mlada je, ima 22 godine. Možda je htela da se zabavlja, ne znam. Ranije je bilo sve u redu, ali se poslednjih 7-8 meseci sve okrenulo. U braku smo četiri godine, radio sam u Hrvatskoj, pa smo se vratili u Bosnu, pa opet u Hrvatsku. Nigde joj se ne sviđa. Od kada smo se venčali, stalno smo bili podstanari jer sam se odmah odselio od svojih roditelja, to joj nije odgovaralo – priča ovaj čovek kroz suze pred kamerama kanala Tatabrada.tv.

Radi sve što može da prehrani decu

Dedo kaže da nema stalni posao i da radi sve što može kako bi brinuo o deci. Veliki izdatak mu je kirija koju mora platiti. Kaže da mu kolege i rodbina malo pomažu.

- Vrlo teška situacija, ali opet, kad dođem kući svojoj deci, meni bude dobro. Oni su mi najvažniji u i znam da moram ustati za njih i osigurati im – priča kroz suze Dedo dok čvrsto grli svoje mališane.

Samohrani otac Dedo radi osam do devet sati, nekad i više, ali sve što zaradi čuva za struju i kiriju. Ćerka će uskoro napuniti dve godine, a sinčić nedavno tri. Dedo čisti kuću, sprema, čuva svoju decu. Sve je čisto i na svom mestu, soba puna igračaka. Mališani su zdravi i dobri, čisto i lepo obučeni, ništa im ne nedostaje sem majke. Na pitanje kako se sve to dogodilo, kako je otišla i da li je primetio nešto, kaže da su to veče normalno razgovarali, nisu se svađali, ništa. Čak su razmišljali o tome da uzmu kredit.

"Bila je nedelja kada je otišla"

- Bila je nedelja kad je otišla. Deca su spavala, a ja sam ustao oko 9 sati i vidio da nema njenog punjača, nje nema, nema ni njenih stvari… Ne mogu shvatiti tu ženu nikako, nešto je preseče i ode! Inače sam miran i povučen po prirodi, nisam problematičan, pokušavam da svima udovoljim osim sebi – priseća se jutra kad je nije zatekao u kući.

I njeni su, priča, bunili što je otišla, ali ja se više ne čujem s njima – kaže, dodajući da je odustao. Imao je malo dečjeg dodatka, ali i to će mu ukinuti dok ne dobije sudsku presudu da deca pripadaju njemu.

- Hvala Bogu, deca su mi zdrava. Pokušao sam ih upisati u vrtić, ali nema slobodnih mesta. Ne mogu dobiti mesto nigde – priča Dedo i dodaje da je sada pronašao ženu koja ih čuva dok se ne vrati s posla, ali i to je privremeno jer je ona tu samo na određeno veme, inače je komšinica i plaća je oko 170 KM.

Kaže da mu nije lako da izdvoji taj novac jer zaradi oko 300 KM.

"Bitno je da nisu gladni, jedu sve, ne biraju"

Dedo kaže da i pored teške finansijske situacije uspeva da deci obezbedi što više može.

- Bitno je samo da nisu gladni, oni jedu, ne biraju. Deca žele sok, čips, smoki, a ja nemam… Uvek moram imati za kiriju, zimi ne može biti drugačije. Sve što zaradim, dam njima. Inače, ja sam moler, fasader, građevinac, sada radim na krovu… Radim gde god ima posla, radim sve što je moguće – opisuje samohrani otac svoj život.

Dedo Alić je ispričao svoju priču, a životna priča majke koja je otišla i napustila dvoje mališana za sada nije poznata.

Bonus video:

00:48

SAMOHRANI OTAC:

(Espreso/ Tatabrada.tv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.