JOŠ JEDNA PUCNJAVA U BOSNI I HERCEGOVINI: Čuvar napadnut u Gradačcu, pa pucao na svoje napadače
Policija, Foto: Nemanja Nikolić

DRAMA

JOŠ JEDNA PUCNJAVA U BOSNI I HERCEGOVINI: Čuvar napadnut u Gradačcu, pa pucao na svoje napadače

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

Objavljeno: 11:00h

Jedna osoba ranjena je u sinoćnjoj pucnjavi koja se desila u Gradačcu, u Tuzlanskom kantonu, dok je druga osoba zadobila druge vrste povreda, saznaje portal „Avaza“.

„Bila je upotreba vatrenog oružja. Sinoć 14.06. oko 22:35 sati PS Gradačac prijavio je lice Z.B. (1960) iz Gradačca da su ga napala fizički njemu poznata lica A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrebio vatreno oružje prema licu A.Š. kojeg je tom prilikom povredio. Odmah po primanju prijave, na lice mesta su upućeni policijski službenici PS Gradačac, služba hitne medicinske pomoći, a ranjeno lice prevezeno je na UKC Tuzla gde mu je na klinici za hirurgiju ukazana medicinska pomoć i konstatovana teška telesna povreda te je dalje upućen na kliniku za ortopediju. Međutim, on je dobio dalje lečenje i hospitalizaciju“, rekla je Adnana Sprečić, portparol MUP-a TK za portal „Avaza“.

Takođe, osoba inicijala Z.B. je upućena na UKC Tuzla jer je i on zadobio određene vrste povreda.

„On je odbio lečenje na UKC Tuzla i nije se uputio u bolnicu. Izlaskom na lice mesta, patrola policije PS Gradačac je preuzela dobrovoljno predato vatreno oružje s okvirom i municijom policijskim službenicima“, dodaje Sprečić.

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

Bonus video:

01:01

U SAD više od 200 masovnih pucnjava tokom proteklih šest meseci

(Espreso/ Dnevni avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.