BUJICA NOSILA SVE PRED SOBOM, MEŠTANI SELA U BiH NE PAMTE OVAKVU KATASTROFU: Zabeleženi strašni PRIZORI (VIDEO)
Poplava, Foto: MUP

bosna i hercegovina

BUJICA NOSILA SVE PRED SOBOM, MEŠTANI SELA U BiH NE PAMTE OVAKVU KATASTROFU: Zabeleženi strašni PRIZORI (VIDEO)

Meštani ovog područja i dalje saniraju štete

Objavljeno:

Obilne padavine pogodile su 8. juna ove godine Sniježnicu koja se nalazi u opštini Teočak, nakon čega je došlo do bujičnih poplava, a voda je nosila sve pred sobom.

Meštani ovog područja i dalje saniraju štete, prenosi Srpskainfo.

– Moj sin je krenuo s drugom vani i ostavio automobil kod njegove kuće, kod prodavnice. Zadržao se oko sat i po. Vraćali su se iz Ugljevika i došli su do Janskog mosta. Momak nije smeo dalje s autom i krenuo je peške. Međutim, kada nije mogao doći putem do automobila, otišao je na suprotnu stranu do džamije i video je da automobila nema. Nazvao je majku i rekao “Nema mi auta”. Mislili smo da je automobil ukraden. Međutim, voda ga je odnela. Upitao sam ga “Kako će ga odneti voda kad si otišao automobilom?” – rekao je seli smo u drugovo, da ne idemo sa dva automobila – rekao je Senad.

Mehić je dodao da je automobil izvukao u subotu te da su od njega ostali samo delovi.

– Rastavio se, u otpad je otišlo sve, izvukao sam neki dinar za njega. Vozio sam Golf 4, 74kW, 2002. godište, platio sam ga 6.350 KM. Ostali su mi dokumenti u automobilu – rekao je Mehić.

Senad Mehić, sin Sejada se veoma uplašio, ali na svu sreću živ je i ništa mu se nije dogodilo.

– Moj sin ima 29 godina, ali još je “crn”. Imamo traume i on i ja. Ne spavamo po čitavu noć. Radim u pošti, radim, ali ne znam gde sam – rekao je Mehić za Avaz.

Istakao je da ovakve poplave nisu nikada bile u prethodnom periodu. Ni najstariji Sniježničani ne pamte ovakvu katastrofu.

– Kada mi je rekao da je automobil voda odnela, mislio sam da je automobil udario u bankinu ili je na asfaltu. Kada sam sišao i vidio gde je, mislio sam da je automobil u nekakvom bubnju, mešalici. Da te Bog sačuva. Kod nas oko moje kuće nije bilo velikih poplava. Ja živim u drugom selu iz Husejinovića. Zadesilo nas je tako. Božija sila – zaključio je Senad Mehić.

Podsećamo, obilne padavine bile su i pre dva dana na ovom području, a u Teočaku je proglašeno stanje prirodne nesreće, piše Avaz.

Bonus video:

00:08

Poplave u Valjevu

(Espreso/Dnevni Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.