TUKAO ME JE, GASIO CIGARETE PO LICU… Graničnom policajacu optuženom za zlostavljanje devojčice odbijeno 30 odsto od plate!
Foto: Stock

horor u zenici

TUKAO ME JE, GASIO CIGARETE PO LICU… Graničnom policajacu optuženom za zlostavljanje devojčice odbijeno 30 odsto od plate!

Škalju je Tužilaštvo ZDK procesuiralo zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja i protupravnog lišenja slobode, jer je s maloletnicom živio i u vanbračnoj zajednici
Objavljeno:

Emira Škalju (31), graničnog policajca iz Zenice, koji je krivično procesuiran, između ostalog, i zbog nasilja nad maloletnicom, Disciplinska komisija Granične policije (GP) BiH nedavno je sankcionisala samo novčanom kaznom u visini od 30 odsto od osnovne mesečne plate u trajanju od pet meseci.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Disciplinskoj komisiji naveli su da mu je izrečena maksimalna kazna propisana Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH, piše Avaz.ba.

Škaljo je zbog teže povrede službene dužnosti i narušavanja ugleda Granične policije blago kažnjen uprkos činjenici, kako su naveli u Disciplinskoj komisiji, da je uslovno osuđen za čak tri krivična dela.

- On je uslovno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dve godine ne počini novo krivično delo. U skladu sa Zakonom, odnos prestaje i osoba automatski gubi status policijskog službenika kada joj je za krivično delo izrečena pravosnažna kazna zatvora od šest meseci i više, što u konkretnom predmetu nije slučaj, jer je izrečena uslovna kazna - pojasnili su u Disciplinskoj komisiji.

Kupila sam patike u Beču, a u BG doživela šok! ZAŠTO NIKADA VIŠE NEĆU KUPOVATI U SRBIJI?

Dodali su da je on još pod suspenzijom s obzirom na to da rješenje Disciplinske komisije nije pravosnažno. Inače, Škalju je Tužilaštvo ZDK procesuiralo zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja i protupravnog lišenja slobode, jer je s maloletnicom živio i u vanbračnoj zajednici, te je, kako smo objavili, devojčicu držao zaključanu, pri tome joj nanoseći telesne povrede.

A. S., je prema prijavi, bila žrtva njegovog višemesečnog iživljavanja. Ona je navela da joj je u trećem razredu srednje škole "visio" u školi na svakom odmoru, ispraćao je i dopraćao, sve dok je nije pridobio da živi s njim. Kazala je da ispočetka nije bio nasilan, ali da je nakon nekoliko meseci krenulo sa šamarima, pretnjama, ucenama, a onda i žestokim nasiljem.

- Na kraju, sve je kulminiralo kada me teško pretukao, ugasio je dve cigarete na mom licu, lomio me, udarao me puno. Lekari u bolnici konstatovali su mi gubitak sluha na jedno i oštećenje drugog uha, lomove ne brojim, samo želim da sve prestane - ispričala je ona za "Avaz", a isti iskaz dala je i policiji i Tužilaštvu ZDK.

Emir Škaljo pre ovog krivičnog dela procesuiran je i zbog dilanja droge te je, uprkos tome, postao granični policajac, navodi Avaz.ba.

Prema ranijem istraživanju Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), Škaljo je zet načelnika Uprave za administraciju u Graničnoj policiji Mustafe Ovčine. Presuda za ovo krivično delo, piše CIN, izbrisana je iz evidencije u januaru 2009. godine. Kako smo nezvanično saznali, Omer Škaljo, poslanik SDA u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta, stric je Emira Škalje, piše Avaz.ba.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.