TRI PUTA SE ŽENIO I RAZVODIO ISTOM ŽENOM: Nahid se ne odvaja od svoje "EMINE", a PESMOM je zaveo MNOGE! (VIDEO)
Nahid Mahmić, Foto: Printscreen/ANES DURMO / YOUTUBE

harmonikaš iz Zenice

TRI PUTA SE ŽENIO I RAZVODIO ISTOM ŽENOM: Nahid se ne odvaja od svoje "EMINE", a PESMOM je zaveo MNOGE! (VIDEO)

Pesmom i harmonikom je kaže osvajao srca brojnih žena

Objavljeno:

Nahid Mahmić (69) harmonikaš iz Zenice, ovih dana boravi u Mostaru, uglavnom u staroj gradskoj jezgri gde u narodnoj nošnji , harmonikom i pesmom privlači pažnju brojnih turista.

Harmonika, je priča Mahmić njegova velika ljubav, pa na ulicama širom zemlje svira i peva isključivo iz velike ljubavi, a zarada koja kako kaže može pokriti samo one osnovne troškove je u drugom planu.

Za Mostar ga vežu jako lepa sećanja i upravo se tu najlepše oseća, prenosi Srpskainfo.

– Najdraže mi je doći u Mostar, ne zbog nekog dočeka nego što mi je iz dečačkih dana ostao u lepom sećanju. Ovde sam išao u srednju školu, uvek mi se Mostar sviđao, spavao sam pod Starim mostom, vežu me jako lepe uspomene, zato od svih gradova u kojima boravim najradije ovde dolazim, i moja harmonika se zove „Emina“ jer sam upoznao jednu Mostarku Eminu – kaže Nahid

Nahid
Nahidfoto: Printscreen/ANES DURMO / YOUTUBE

Najčešće svira u Visokom, Bugojnu, Sarajevu, Travniku, Dubrovniku, time se bavio i pre rata, no zarada tvrdi nije ni blizu kao nekad.

– Ja sam u onoj državi radio, imao dobru platu, svirao harmoniku i donosio bi vreću para, imao sam jedan visok nivo, ja sad nisam ni blizu tog nivoa i sa primanjima koja imam od države i ovo što sad sviram, ovo što zaradim je samo da imam za pojest za goriva i slično – priznaje.

Imponuje mu kaže što mu turisti prilaze, fotografišu se s njim, a neretko mu se pridruže u pesmi. Ni današnja kiša nije ga sprečila da na Starom mostu izvodi stare narodne pesme i sevdalinke.

– Bilo je to zbog moje supruge koja je pomalo bila ljubomorna, ali evo već sam, 10 godina bez žene s kojom sam se tri puta venčavao i razvodio i više ne mislim ako se opet ne prevarim, ali sve je moguće možda se desi i četvrti put – iskren je Nahid.

Pesmom i harmonikom je kaže osvajao srca brojnih žena. Danas osvaja srca ljudi iz različitih krajeva sveta ,najviše tradicionalnom narodnom nošnjom koju je kako tvrdi sam sašio.

Bonus video:

00:40

HARMONIKAŠ ŽELJKO NAPRAVIO ATMOSFERU NA SAJMU VINA U BEOGRADU: Odsvirao splet od 3 poznate pesme, srpske, makedonske i albanske

(Espreso / Srpska Info, N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.