LEPA BOSANKA ZAMENILA BANJALUKU DUBAIJEM, PA OTKRILA ŠTA JU JE SNAŠLO: Stjuardesa Andrijana OBELODANILA SVE (FOTO)
Andrijana, Foto: Printscreen/Instagram/ vekicandrijana

ISPOVEST

LEPA BOSANKA ZAMENILA BANJALUKU DUBAIJEM, PA OTKRILA ŠTA JU JE SNAŠLO: Stjuardesa Andrijana OBELODANILA SVE (FOTO)

Andrijana se put Dubaija uputila u jesen prošle godine, a nakon što je prošla obuku, počela je i da radi za tamošnju avio-kompaniju

Objavljeno: 11:56h

Već smo upoznati sa činjenicom da žene masovno odlaze u Dubai, u potrazi za luksuznim životom i moćnim šeicima koji bi im to obezbedili. Mali broj je onih žena koje su uspele da se zaposle tamo i pronađu u tom poslu.

Svoju sreću u Dubaiju pronašla je mlada Banjalučanka Andrijana koja je počela da radi kao stjuardesa.

"Ono što me najviše hrabrilo i teralo da idem napred kako bih ostvarila svoje snove je bila podrška moje porodice i prijatelja kao i ogromna ljubav prema poslu stjuardese o kojem sam maštala još kao mala".

Ovim rečima počinje priču Banjalučanka Andrijana Vekić koja već četiri meseca radi kao stjuardesa za jednu od prestižnih arapskih avio-kompanija, piše "Srpskainfo".

Andrijana Vekić
Andrijana Vekićfoto: Printscreen/Instagram/ vekicandrijana

Andrijana se put Dubaija uputila u jesen prošle godine, a nakon što je prošla obuku, počela je i da radi za tamošnju avio-kompaniju. Njeni počeci vezani su za avio-kompaniju "Viz Er" i baza joj je bila u Tuzli.

– Oduvek sam volela putovanja i avione pa samim tim i posao stjuardese. Nakon prvog iskustva letenja moja želja se još više produbila videvši sve te prelepe devojke uvek nasmijane i ljubazne u uniformama. Maštala sam da ću i ja jednog dana biti na njihovom mestu i to se konačno i ostvarilo – ispričala je Vekićeva.

Otići iz Banjaluke i juriti svoje snove, dodaje, da za nju i nije bilo teško.

– Ono što je najveći izazov ovog posla je ostaviti porodicu i prijatelje i početi život ispočetka negde na drugom kraju sveta – navodi Vekićeva.

Andrijana Vekić
Andrijana Vekićfoto: Printscreen/Instagram/ vekicandrijana

Njen prvi posao za evropsku avio-kompaniju bio je vetar u leđa ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

– Sa druge strane, nekih većih razlika u poslu i avijaciji i nema. Posao stjuardese je jednako odgovoran svuda – navodi stjuardesa iz Banjaluke sa trenutnom adresom u Dubaiju.

Iako su prošla samo četiri meseca od kada je njena baza postao Dubai, obišla je nekoliko kontinenata i zemalja.

– Bila sam u Australiji, Americi, Japanu, Tajlandu, Novom Zelandu, Africi, ali ponekad doletim i do Evrope, najčešće u Nemačku. Naravno, radujem se svim budućim destinacijama i državama koje ću posetiti. Letim mnogo i srećna sam zbog toga, jer sam po prirodi radoholičar – ispričala je Vekićeva.

Andrijana Vekić
Andrijana Vekićfoto: Printscreen/Instagram/ vekicandrijana

Navodi i da njena kompanija saobraća ka 158 destinacija širom sveta, te da je u tom poslu prisutna stalno i promena vremenskih zona. U početku joj je to pravilo probleme, ali je to u poslednje vreme, navodi, poprilično savladala.

Svaki let nosi novu priču i anegdotu. Uvek je beskrajno zanimljivo kad me putnici pitaju gde se tačno nalazimo u letu koji traje 14 sati ili kad vide jednog od pilota van kabine, pitaju ko upravlja avionom. Skoro sam imala i jedan zanimljiv zahtev jedne putnice, a to je da zamolim pilote da isključe na trenutak desni motor kako bi njen sin mogao mirno da spava – navodi Vekićeva sa osmehom na licu.

Andrijana Vekić
Andrijana Vekićfoto: Printscreen/Instagram/ vekicandrijana

Kada je reč o zahtevima putnika, kaže da su uglavnom posledica radoznalosti.

– Tim radoznalima posvetimo malo više pažnje kako bi bili sigurni da smo odgovorili na sva pitanja i ispunili sva njihova očekivanja. Mene rad sa ljudima ispunjava, tako da mi je zadovoljstvo pružiti im sve potrebne odgovore i učiniti da im taj let bude najepše iskustvo – rekla je Vekićeva.

U gustom rasporedu letenja, navodi, nagrađeni su i zasluženim odmorima.

– Svaki odmor koji je duži iskoristim da odem kući i budem sa porodicom i prijateljima, a ukoliko je to kraće ostajem u Dubaiju i uživam u svim lepotama koje on pruža. Dubai odiše sjajem i luksuzom. Meni ne može da dosadi predivna Burž Kalifa, ali i beskrajne plaže i pustinja koja nudi razne zabavne programe – navodi Vekićeva, piše Glas Srpske.

Bonus video:

00:08

DARA ZAPALILA U DUBAI, UŽIVA ZA SVE PARE: Pevačica se pohvalila POGLEDOM od kog staje dah, i raskošnom TRPEZOM u hotelu! (VIDEO)

(Espreso/ Stil/ Srpskainfo/ Glas Srpske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.