SRPSKOJ PRETE NOVE POPLAVE: Panika u BIH, građani se plaše da se ne ponovi 2014.! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube / RTRS

GRAĐANI U STRAHU

SRPSKOJ PRETE NOVE POPLAVE: Panika u BIH, građani se plaše da se ne ponovi 2014.! (VIDEO)

Zbog obilnih kiša koje ne prestaju u protekla tri dana reke Vrbas, Pliva i Sana su u konstatntom porastu, a već je došlo do izlivanja bujičnih potoka u Banjalučkom naselju Česma. Zbog toga su uvedene i vandredna merenja vodostaja na nivou čitave RS
Objavljeno:

Građani strahuju od novih poplava i mnogi osmatraju sa obala reke. Zabrinuti kažu da im sve "miriše na 2014.". Najviše padavina je u dosadašnjem toku dana bilo u severnom delu Republike Srpske, to jest na području Banjaluke i okolnih gradova i opština, gdje je napadalo i do 30 litara po metru kvadratnom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Banjaluci je zbog obilnih padavina došlo do izlivanja u naseljima Karanovac, Pobrđe i Česma, u kojoj je ugroženo i nekoliko kuća. Pripadnici Vatrogasne brigade nalaze se na terenu i intervenisaće tamo gde je to potrebno, rečeno je Srni u banjalučkoj Gradskoj upravi.

U banjalučkom naselju Karanovac, kod firme "Drvoprodeks", voda je odnela deo puta, te se saobraćaj u tom delu odvija otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske. Policija je na licu mesta i obezbeđuje mesto gde je došlo do odronjavanja dela puta.

Zbog obilnih padavina i ispresecanog korita zbog radova na izgradnji autoputa rečica Lišnja se izlila iz korita u Ulici Živojina Preradovića u Prnjavoru. Prema informaciji iz opštinskog Štaba za vanredne situacije, poplavljena je i Banjalučka ulica, a pod vodom je i stadion Fudbalskog kluba "Ljubić" u prigradskom naselju Lazina voda.

Reka Ukrina za sada ne predstavlja opasnost za stanovnike u priobalnom području, ali postoje indicije da bi se mogla izliti na lokalni put u Kulašima, u blizini strelišta. Trenutno je u prekidu lokalni saobraćaj prema Srpovcima i Mračaju. Iz kabineta načelnika opštine Prnjavor pozvali su građane u priobalnim područjima da preduzmu mere lične i uzajamne zaštite od poplava.

(Espreso.co.rs / RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.