KOSOVO, BOSNA I SANDŽAK NOVO SEDIŠTE DŽIHADISTA - ukoliko ih izbace sa Bliskog istoka!
Foto: AP

Stravično predviđanje

KOSOVO, BOSNA I SANDŽAK NOVO SEDIŠTE DŽIHADISTA - ukoliko ih izbace sa Bliskog istoka!

Milan Pašanski je naglasio da bi, kako piše Dejli mejl, Kosovo, ali i Sandžak, mogle da budu oblasti u kojima bi ISIS mogao da pusti korene
Objavljeno:

Militanti Islamske države mogli bi da stvore novo uporište u Bosni i Hercegovini, u srcu Evrope, ukoliko ih proteraju sa Bliskog istoka, piše Dejli mejl.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Politički aktivista Dževad Galijašević rekao je da bi Bosna mogla da bude idealno "poslednje utočište" za ekstremiste ukoliko zajednički napori SAD i Rusije urode plodom, i oni budu uništeni na teritoriji koju trenutno drže pod kontrolom.

EVAKUISAN LUVR: Napadač mahao mačetom i vikao Alahu Akbar, sumnja se na pokušaj terorističkog napada! (FOTO) (VIDEO)

- Bosna je plodno tle za teroriste. Oni su u njoj poslednje tri decenije. Tu nema prepreka za njih. Propaganda ekstremističkih ideja je nesmetana, a u Bosni možete da kupite oružje kakvo želite - rekao je Galijašević.

On se složio i sa pretpostavkama da bi Bosna, kad ISIS proteraju sa Bliskog istoka, mogla da bude najpogodnije tle za njihovu novu "centralu".

foto: AP

Milan Pašanski je naglasio da bi, kako piše Dejli mejl, Kosovo, ali i Sandžak, mogle da budu oblasti u kojima bi ISIS mogao da pusti korene.

Prošle nedelje u Austriji je uhapšen imam Nedžad Balkan, koga smatraju za najekstremnijeg bošnjačkog teroristu, a koji je bio aktivan u Nemačkoj i Švajcarskoj.

- Javna je tajna da je Beč postao mesto u kojem se islamski fundamentalisti skupljaju, a neki od njih dolaze iz Bosne i Hercegovine.

(Espreso.co.rs / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.