GRADONAČELNIK ZVORNIKA HITNO KRENUO ZA ČAČAK NAKON NESREĆE NA MOSTU: "Ovo je veliki šok i tragedija"
Zoran Stevanović gradonačelnik Zvornika, Foto: Printscreen/BNTV

OGLASIO SE

GRADONAČELNIK ZVORNIKA HITNO KRENUO ZA ČAČAK NAKON NESREĆE NA MOSTU: "Ovo je veliki šok i tragedija"

On je rekao da u ovom trenutku nema nikakvih novih saznanja o stanju povređenih

Objavljeno:

Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, krenuo je ka Čačku kako bi obišao ljude koji su povređeni prilikom rušenja visećeg pešačkog mosta u Ovčar Banji.

- Ovo je veliki šok i tragedija. Među povređenima ima naših sugrađana i ja sam na putu ka Čačku - rekao je Zoran Stevanović u telefonskom razgovoru.

On je rekao da u ovom trenutku nema nikakvih novih saznanja o stanju povređenih i da će više informacija imati kada stigne u Srbiju.

Podsetimo, Lj. M. i M. E. tragično su stradale kada je jutros oko 10 časova došlo do urušavanja visećeg pešačkog mosta u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

U trenutku tragedije, na mostu se nalazilo oko 20 ljudi, putnika iz BiH, koji su krenuli put Manastira Đunis, a u Ovčarsko-kablarskoj klisuri su pravili pauzu.

Ivana Tanacković, direktorka kompanije "Euro Petrol Oil", čijim autobusima su hodočasnici išli za Srbiju, rekla je za Srpskainfo da su putovanje organizovale crkvene opštine Zvornik i Čelopek i da se radi o putovanju koje se organizuje već 15 godina.

1 / 5 Foto: Espreso

- Putovanje je trebalo da traje dva dana i krajnje odredište im je bio manastir Đunis gde je večeras trebalo da dođu na noćnu liturgiju povodom Pokrova – pojasnila je Tanackovićeva.

Ona je dodala da su vozači stali u klisuri da naprave pauzu, a da je preko visećeg mosta prečica do manastira Jovanje i kaže da postoji i obilaznica koja je duga oko dva kilometra.

Kako je istakla, sveštenik je upozoravao ljude da prelaze most u manjim grupama.

Jedna od žena koja je upala u vodu rekla je da su upozoreni da ne most ne prelazi više od pet ljudi odjednom. Kako je rekla, jedna grupa pre njene je već prešla, a u trenutku kada je most pukao, sa njom je bilo na njemu još oko 20 ljudi.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.