JELENA TRIVIĆ USNIMLJENA U IZDANJU KOJE NE MOŽETE DA ZAMISLITE: Pogledajte samo šta radi, o OVOME ĆE SE PRIČATI
Jelena Trivić, Foto: Printscreen/youtube/Jelena Trivic

hit

JELENA TRIVIĆ USNIMLJENA U IZDANJU KOJE NE MOŽETE DA ZAMISLITE: Pogledajte samo šta radi, o OVOME ĆE SE PRIČATI

Rođena je 1983. godine u Banjaluci, diplomirala na Ekonomskom fakultetu u rodnom gradu

Objavljeno:

Kandidatkinja za funkciju Predsednika RS Jelena Trivić izazvala je veliku pažnju javnosti poslednjih dana, pa se svi pitaju ko je zapravo političarka.

Rođena je 1983. godine u Banjaluci, diplomirala na Ekonomskom fakultetu u rodnom gradu, master studije završila na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bolonji, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Od 2007. godine zaposlena je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, trenutno je u statusu vanredne profesorke, a bila je gostujuća profesorka i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, na master studijama.

- Karijeru je započela u Balkan Investment Banci u Banjaluci. Godine 2007. počela je da radi kao asistent na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci. U zvanje docenta izabrana je 2014. godine i predaje studentima na Katedri za međunarodne ekonomske odnose. Nekoliko puta je proglašavana za najboljeg predavača, prema ocenama studenata. Učestvovala je na brojnim naučnim skupovima u regionu i svetu i objavila je više od 30 naučnih radova u domaćim ali i stranim publikacijama. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja u toku studija i za bavljenje naučnim radom.

Ističe da je odlučila da se bavi politikom zbog „želje za promenom u društvu“. U Partiji demokratskog progresa (PDP) je od februara 2016. godine, bila je članica Ekonomskog saveta i Glavnog odbora, a od novembra 2019. potpredsednica je stranke. Na izborima u oktobru 2018. izabrana je za poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na pitanje otkud u politici rekla je da je to izraz težnje da nadolazeće generacije kao i njena djeca žive u boljem društvu i izvesnijem okruženju.

- Ne smatram da je to moguće ostvarivo preko noći, ali sigurno jeste ako nas dovoljno bude verovalo u to i svako od nas dao neki svoj doprinos u tom smeru. To definitino dolazi sa promenom politike jer ona je najuticajnija sfera društva i zato sam i ja tu.

Jelena Trivić je udata za Dejana Trivića sa kojim ima dva sina, a zajedno su 9 godina. Markantnog izgleda, plavih očiju i holivudskog osmeha Dejan je muškarac kojeg bi mnoge dame poželele.

Inače, Trivićka je na svom Jutjub kanalu podelila zanimljiv video u kom je u sportskom izdanju pokazala da se dobro snalazi sa loptom na terenu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.