SKANDAL U SARAJEVU: Izetbegovićeva žena ismejala novinarku ZBOG EKAVICE! (FOTO)
Foto: Printscreen/YouTube/tvs.ba

zasmetalo joj

SKANDAL U SARAJEVU: Izetbegovićeva žena ismejala novinarku ZBOG EKAVICE! (FOTO)

Sebija Izetbegović, direktorka KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH napravila je danas pravi skandal kada je podrugljivim načinom počela da priča na ekavici, a nakon što joj je novinarka Al Džazire Nataša Kovačev postavila pitanje o broju odlazaka lekara sa ove institucije
Objavljeno:

Generalna direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović danas je održala pres konferenciju na kojoj je govorila o svom radu i stanju u ovoj ustanovi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Konferenciju je obeležila i njena nervoza prilikom postavljanja novinarskih pitanja, na šta je prvi reagovao portal "Patria". Tekst prenosimo u celosti.

Sebija Izetbegović, direktorka KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH napravila je danas pravi skandal kada je podrugljivim načinom počela da priča na ekavici, a nakon što joj je novinarka Al Džazire Nataša Kovačev postavila pitanje o broju odlazaka lekara sa ove institucije. Novinarka Kovačev rođena je u Srbiji i govori na ekavici.

foto: Profimedia

- Hoćete da vam kažem pojedinačno koliko LEKARA je otišlo - rekla je Izetbegović.

Na ovu nedopustivu ironiju regovao je novinar Avdo Avdić. On je ovaj čin nazvao fašističkim, nakon čega mu je zaprećeno da će "ukoliko se ne smiri" biti udaljen s pres konferencije!

Današnja pres konferencija upriličena je kako bi dr. Izetbegović iznela rezultate rada, a i kako je kazala zatečenom stanju kada je ona stigla na mesto generalne direktorke.

foto: Printscreen/YouTube/tvs.ba

Inače, za pojedine kolege Izetbegović je konstatirala "da nisu normalni", a što se jasno čulo u prenosu i na snimcima!

Svakako da se očekuje reakcija Udruženja novinara, koji bi trebalo da brane čast ugled i dignitet novinara i novinarske profesije.

Inače, Izetbegović je tokom svog 50-minutnog izlaganja pričala o svojim istraživanjima i stanju na KCUS-u. Sve vreme upotrebljavala je zamenicu "mi", ali nije želela pojašnjavati ko je činio tim koji pravio skoro pa policijske istrage. Također, vrlo nepirmereno Izetbegović je novinarki Patrije poručila da "ako s vama mogu se izboriti, mogu sa svime".

No, Izetbegović je samo trebalo jasno da odgovori kako misli nadoknaditi znanje lekara koji su otišli s KCUS-a, zašto deca čekaju na operaciju, zašto je klinička apoteka prazna, ali nažalost preciznih odgovora i načina rešavanja ovog problema nije bilo - navodi se u tekstu portala "Patria".

BONUS VIDEO: Forbs objavio listu NAJBOGATIJIH LJUDI u Srbiji i regionu

(Espreso.co.rs/avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.