ALEKSANDAR UBIJEN U KAFIĆU U NEMAČKOJ: Nakon brutalnog zločina se oglasio vlasnik Bosanac, evo šta TVRDI!
Policija, Foto: Profimedia

ISTRAGA

ALEKSANDAR UBIJEN U KAFIĆU U NEMAČKOJ: Nakon brutalnog zločina se oglasio vlasnik Bosanac, evo šta TVRDI!

Vlasnik kafića se nada da će uskoro pronaći ubicu

Objavljeno:

U nedelju u kasnim noćnim satima, u novootvorenom kafe baru "Black Diamond" u nemačkom gradu Ofenbahu došlo je do pucnjave u kojoj je stradala jedna osoba.

Kako prenosi Avaz.ba, ubijen je Aleksandar D, a nakon brutalnog ubistva oglasio se i vlasnik pomenutog kafića Zoran Kostić iz Zvornika.

- Samo ubistvo se desilo u nedelju u 20 sati i 17 minuta, a noć pre njih sedmorica su došla u dva sata noću, dakle noć sa subote na nedelju. Bili su u prilično pripitom stanju, non stop su provocirali i počeli su da razbijaju. Sve to su činili ničim izazvani. Dakle, došli su sa namerom da naprave belaj. Obezbeđenje koje je bilo u samom objektu i ono koje je bilo napolju, prišli su im i zamolili ih da se smire, a oni su onda na njih počeli da bacaju čaše i flaše. Sve se na kameri vidi, da im je čovek iz obezbeđenja tri puta prilazio i lepo ih zamolio da prestanu sa razbijanjem, da se smire i da nastave da sede kao i svi ostali gosti - kaže na početku razgovora Kostić.

Ističe da se u jednom trenutku situacija smirila.

- Ali su otišli jako ljuti, a kasnije kako sam čuo jedan od njih je otišao do automobila, otvorio gepek od auta i počeo da uzima oružje. Dakle, već tada su oni mislili da pucaju, ubiju, ali kako mi je jedan komšija rekao, koji je bio na prozoru, u tom momentu je došla policija i oni su odustali. Jedan od njih mi je pri odlasku rekao: "Zoka na ovome se neće završiti". Mislio sam da će se trezvenih glava nakon prospavane noći sve to završiti na miran način - kaže on u izjavi za Avaz.

Sutradan, u nedelju oko 20 sati u kafić su došli ubijeni Aleksandar, pa Savo, Vojkan i Nešo.

- Trebalo je i ja da dođem, da vidimo kako i šta dalje, da ih kontaktiramo, da se jedni drugima izvinimo i da nastavimo mirno dalje. Ali, meni je došao gost iz Novog Sada pa sam javio da ću malo da zakasnim, a možda me to i spasilo. Siguran sam da bi i mene ubili. Možda bi i Savo bio mrtav, ali on je imao Armani torbicu u kojoj je bio CD, bankovne kartice i još neke sitnice, pa metak nije prošao. Naime, metak je promenio putanju i ovog drugog vratara Nešu pogodio u jaknu, ali ju je samo na ramenu pocepao. Onda je opet zapucao, Vojkan je ranjen u stomak, a Aleksandar je ubijen. Aleksandar je bio rodom iz Like, a iza njega je ostalo dvoje dece - kaže vlasnik kafića Zoran Kostić.

Na pitanje koliko je bilo onih koji su pucali, Zoran je odgovorio:

- Bio je samo jedan i mislim da je to plaćeni ubica kog su oni poslali. Doveo ga je neko automobilom i taj je onda otišao. Pre ulaska on je mislim imao sve informacije, gde su tačno sedeli Aleksandar, Vojkan, Savo i Nešo. Odmah kada je ušao, okrenuo se prema njima i počeo da puca. Prema svim indicijima poslali su ih ovi momci iz Brodareva koji su noć pre pravili probleme - kaže on.

On se, kaže, nada da će uskoro pronaći ubicu.

1 / 5 Foto: Youtube printscreen

- Prostor je zapečaćen, ja prema savetu policije, ne treba mnogo da se krećem u javnosti, da ne izlazim, ustvari da se malo pričuvam. Ja sam čovek koji nema straha ni od čega, a kako će se na posao odvijati to niko ne zna. Znam samo da ću da otvorim, pa ćemo videti. U svakom slučaju ovo sve može da bude i nameštaljka od strane konkurencije, jer Ofenbah je prepun kafića, ja kada sam otvorio pre desetak dana počeo sam da radim fantastično. Ovo je bio atak na moj posao. Pa, ja sam pre ovoga 12 godina u Ofenbahu imao kafić i diskoteku i nikada, ama baš nikada nije bilo nikakvih problema, a to mi je rekao i ovaj jedan policajac, a koji je rodom iz Doboja, radi u nemačkoj policiji. Meni je u svemu ovome jako bitno da se pronađe ubica. Policija je uzela sve snimke sa kamera pa se nadam pozitivnom ishodu - kaže na kraju Zoran Kostić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.