SVEDOK POTVRDIO - ARKAN NIJE VOZIO KAMION: Nastavak suđenja Naseru Oriću!
Foto: Profimedia

otkriveni detalji

SVEDOK POTVRDIO - ARKAN NIJE VOZIO KAMION: Nastavak suđenja Naseru Oriću!

Danas su saslušana dva svedoka odbrane Mirsad Mustafić i Zulfo Salihović
Objavljeno:

U nastavku suđenja Naseru Oriću, ratnom heroju odbrane Srebrenice kojeg Tužilaštvo BiH tereti za ratne zločine na području ove opšine u julu 1992. godine, danas su saslušana dva svedoka odbrane Mirsad Mustafić i Zulfo Salihović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prvi svedok Zulfo Salihović, koji je danas svedočio o akciji na Zalazju u julu 1992. godine, kazao je da je bio pripadnik jedinice "Sućeska" čiji je komandir bio Zulfo Tursunović, ali da on lično nije učestvovao u ovoj akciji. Svedok Salihović je u sudu pojasnio da je on prema ranijem dogovoru sa Tursunovićem, koji mu je inače bio dajidža, ostao u centru Srebrenice kako bi dočekao ranjenike u toku trajanja akcije.

Ovaj svedok rekao je takođe da je 13. jula, dan kasnije, učestvovao u izvlačenju ranjenika iz Zalazja, kao i da je u reonu Ažićkog potoka video tela od sedam do deset ubijenih vojnika RS.

Prema njegovim rečima, vojnici koji su bili s njim rekli su mu da su prepoznali sudiju Slobodana Ilića kojeg on lično nije poznavao.

- Rekli su mi da je ovaj Ilić bio njihov glavni mozak i da im je drago što je ubijen. Koliko sam mogao videti, lice mu je bilo krvavo, a na sebi je imao vojnu uniformu – rekao je Salihović.

Ovaj svedok je ispričao da se Zulfo Tursunović kasnije hvalio da se osvetio Slobodanu Iliću jer mu je ovaj sudija navodno spakovao dela zbog kojih je ležao u zatvoru 15 godina.

- On je pričao da je uspeo sudiji Iliću i da mu se osvetio – rekao je Salihović.

Salihović je danas u Sudu ispričao da je vozilo jedinice "Sućeska", tamić zeleno - plave boje koji je korišćen u izvlačenju ranjenih i ubijenih pripadnika jedinice vozio Faruk Tursunović zvani Farkan, sin Zulfe Tursunovića. On je negirao ranije iskaze svedoka koji su tvrdili da je ovim kamionom upravljao Amir Salihović zvani Arkan.

Takođe, pojasnio je da nisu ni tačni navodi, jer se i sam uverio, da je sudija Ilić imao brkove i bradu.

Drugi svedok Mirsad Mustafić, inače amidžić Ibrana Mustafića, negirao je danas u Sudu informaciju da je u toku 1992. bila moguće bilo kakva vrsta komunilkacije sa Srebrenicom.

Utvrdio je da je potpuno netačno da je on bilo kome dao listić sa imenima zarobljenih vojnika koji se nalaze na Zalazju, rekavši da onaj koji to tako tvrdi ne govori istinu.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Muamer Zukorlić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.