AJKULE U VODI PLIVALE PORED SURFERA! Dronom sniman susret, a onda je počela BORBA ZA GOLI ŽIVOT (VIDEO)
Foto: Printscreen instagram Juansharks

OPASNOST OD AJKULA

AJKULE U VODI PLIVALE PORED SURFERA! Dronom sniman susret, a onda je počela BORBA ZA GOLI ŽIVOT (VIDEO)

Evo još dokaza da ajkule svakodnevno plivaju pored surfera, plivača i ronilaca i da retko kada pogreše i napadnu ih

Objavljeno:

Na Instagram nalogu "juansharks" koji prati morski i podvodni svet, a posebno ajkule i druge veće ugrožene morske životinje postavljen je sledeći komentar:

Evo još dokaza da ajkule svakodnevno plivaju pored surfera, plivača i ronilaca i da retko kada pogreše i napadnu ih - piše na nalogu.

Naime, video je snimljen iz drona koji je leteo na par metara iznad površine okeana blizu obale Australije. U vodi su bili surferi na daskama, plivači i kajakaši, a onda je dron usnimio veliku belu ajkulu kako nezainteresovana prolazi ispod njih u vodi.

Neko od surfera je primetio ajkulu pa je nastalo opšte bežanje iz vode. To je trenutak koji uznemiri ajkule ili ih natera da napadnu, ali ova je baš bila nezainteresovana da napada ili je bila sita.

Ovaj kanal je poznat po tome što se angažuje u sferi zaštite svih vrsta morskih životinja, ali poseban akcenat je na ajkulama.

Tako se može videti kako ronioci i to uglavnom devojke plivaju "rame uz peraje" sa velikom belom ajkulom dužine 6 metara, što izaziva popriličnu nevericu i jezu kod posmatrača, pa se obično misli da je u pitanju fotomontaža, ali onda video snimak sve demantuje.

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.