MONSTRUM OLGA PRIZNALA DA JE UBILA SINA (10) SA POSEBNIM POTREBAMA: Žrtvujem svoje dete da napravim BALANS U SVETU
Foto: Printscreen/Facebook

STRAVIČNO

MONSTRUM OLGA PRIZNALA DA JE UBILA SINA (10) SA POSEBNIM POTREBAMA: Žrtvujem svoje dete da napravim BALANS U SVETU

Nakon ubistva, majka Olga je dete prekrila jorganom, i oko njega poređala igračke

Objavljeno:

Olga Frimen (40), supruga poznatog fotografa Dina Frimana, priznala je danas pred sudom da je oduzela život svom desetogodišnjem sinu Dilanu, mališanu sa posebnim potrebama.

Telo dečaka pronađeno je 16. avgusta prošle godine u porodičnom domu u Londonu, a obdukcija je pokazala da je umro usled gušenja. Veruje se da je dečak udavljen sunđerom.

Nakon ubistva, majka Olga je dete prekrila jorganom, i oko njega poređala igračke.

U vreme ubistva, Dilanov otac je bio u Španiji.

Na današnjem virtuelnom saslušanju Olga je negirala ubistvo svog sina, ali je priznala da je počinila ubistvo bez predoumišljaja iz razloga smanjene uračunljivosti.

Veštačenje psihologa je pokazalo da je Olga bolovala od teške depresije u trenutku kada je ubila sina.

Dilan je bolovao od Koenovog sindroma, retkog genetskog poremećaja, koji dovodi do zastoja u rastu, invalidnosti i drugih zdravstvenih problema.

Olga je imala velike probleme da vodi računa o njemu tokom blokade zbog korona virusa i lekar joj je prepisao anti-depresive nedugo pre ubistva.

Istragom je utvrđeno da je dečak ubijen između 14. i 16. avgusta, a nedelju dana uoči ubistva Olga je pričala kako "mora da spasi svet i da bude Mesija".

Pojavili su se snimci u kojima se čuje kako govori: "To je moj posao, da žrtvujem svoje voljeno dete da bih napravila balans na ovom svetu".

Nakon što je ugušila sina, Olga se sama javila u policiju. Kada su policajci ušli u kuću, telo dečaka su pronašli u majčinom krevetu. Prilikom saslušanja u avgustu prošle godine, majka je rekla da je Dilanu stavila sunđer u usta, a potom ga je stavila da leži pored njegovih igračaka.

- Delovi sunđera pronađeni su u dušniku žrtve - rekao je tužilac.

Ustanovljeno je da je majka predano brinula o sinu godinama, ali da se u jednom trenutku njeno psihičko stanje pogoršalo usled pritiska.

Očekuje se da će sud izreći kaznu početkom februara.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.