ČOVEK ŽIVI SA OVIM PAUKOM U KUĆI VEĆ GODINU DANA: Svi VRIŠTE kad vide sliku ovog ČUDOVIŠTA! (FOTO)
Inače pauci iz porodice lovaca (Sparassidae) žive u mnogim delovima sveta, pa tako i u Evropi., Foto: Printscreen Instagram

AUSTRALIJA

ČOVEK ŽIVI SA OVIM PAUKOM U KUĆI VEĆ GODINU DANA: Svi VRIŠTE kad vide sliku ovog ČUDOVIŠTA! (FOTO)

Telo ovog pauka obično ima oko dva centimetara, a raspon noga može biti i 20 centimetara. Žive u mnogim delovima sveta, pa tako i u Evropi

Objavljeno:

Australska TV kuća 7NEWS objavila je na svom Instagramu sliku ogromnog pauka kojeg je njihov gledalac slikao u kući u Cairnsu na severu Australije.

Slika je ulila strah mnogima, a čak su i Australci, inače naviknuti na slične prizore, iznenađeni veličinom pauka.

- Ovo je definitivno najveći pauk lovac kojeg sam video, vreme je da se iselimo, ja bi doslovno pokupila decu i pobegla iz kuće bez svojih stvari, ne bi ni pomislila da se ikada vratim - samo su neki od komentara korisnika Instagrama na fotografiju.

Inače, vlasnik ove kuće napisao je na Facebooku kako mu ovaj pauk u kući živi već godinu dana.

Iako svojom pojavom uliva strah sivi pauk lovac (Grey Huntsman) iz porodice Sparassidae zapravo je bezopasan za ljude kojih se obično kloni. Ime je dobio zbog brzine i lovačkih sposobnosti, a lovi kukce pa čak i manje sisavce poput miševa te tako čak može koristiti ljudima tako da štiti dom od štetočina.

Telo ovog pauka obično ima oko dva centimetara, a raspon nogu mu može biti i 20 centimetara, a na prvi pogled se čini da je ovaj primerak i mnogo veći. Ipak, usporedimo li ga sa grejalicom ispod njega na slici jasno je da i nije baš tako divovski.

Inače pauci iz porodice lovaca (Sparassidae) žive u mnogim delovima sveta, pa tako i u Evropi. Na svetu ih ima čak 1363 vrste. Najveći je divovski pauk lovac iz Laosa s rasponom nogu do 30 centimetara. Jedna vrsta s Madagaskara nazvana je thunberga greta po ekološkoj aktivistkinji Greti Thunberg.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.