OVO ĆE SE DESITI AKO NE NOSITE MASKE! Lekar snimio POSLEDNJE TRENUTKE ŽIVOTA kovid pacijenta (VIDEO)
Kenet Remi, Foto: Printscreen/Twitter

POŠTUJTE MERE!

OVO ĆE SE DESITI AKO NE NOSITE MASKE! Lekar snimio POSLEDNJE TRENUTKE ŽIVOTA kovid pacijenta (VIDEO)

Američki lekar je pokušao da objasni šta se dešava kada je pacijent u teškoj fazi bolesti kovid-19

Objavljeno:

Dr Kenet Remi, američki lekar iz dečje bolnice Sent Luis, snimio je video u kojem je pokazao kako bi izgledali poslednji trenuci života pacijenata teško obolelih od kovida-19 apelujući na taj način na sve ljude da poštuju mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

- Nadam se da poslednji momenti vašeg života neće izgledati ovako - rekao je dr Remi držeći set za intubaciju pacijenata i dodao:

- Jer ovo ćete videti na kraju vašeg života ako ne počnete da nosite maske kada ste u kontaktu, ako ne držite socijalnu distancu i ne perete temeljno ruke.

Dr Remi je na prvoj liniji fronta od početka pandemije korona virusa. On je za KSDK njuz objasnio zašto je odlučio da snimi ovaj opominjući video.

- Deo sam tima za borbu protiv pandemije od marta. U drugačijoj smo situaciji sada i ne mogu da objasnim ljudima s čime se mi, lekari, suočavamo sada. Ljudi ne vide ono s čime se suočavaju zdravstveni radnici sa prve linije fronta. Volim da spasavam živote, da brinem o ljudima, ali nemam drugi način da spasem život onima koji su hospitalizovani osim da brinem o njima dok su na intenzivnoj nezi - rekao je dr Remi i dodao se gotovo svakodnevno porodice suočavaju sa smrću voljenih koja je posledica kovida.

Američki lekar je pokušao da objasni šta se dešava kada je pacijent u teškoj fazi bolesti kovid-19.

- To je borba za svaki dah. Nažalost, u poslednjim trenucima života pacijenati teško oboleli od kovida vide nas (lekare) kako im dajemo lekove koji izazivaju pospanost, potom vide kako ih intubiramo. Oni se tada osećaju ranjivo i bespomoćno. Tako izgleda. Nije nešto što ikome želim u životu da se dogodi, ali to je realnost - rekao je dr Remi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.