MONSTRUOZNI DETALJI SUĐENJA: Pedofila brutalno ubio zatvorenik da bi osetio kako je bilo deci, pa dao JEZIVU izjavu
Foto: Printscreen

STRAŠNO!

MONSTRUOZNI DETALJI SUĐENJA: Pedofila brutalno ubio zatvorenik da bi osetio kako je bilo deci, pa dao JEZIVU izjavu

RIČARDA Hakla, najozloglašenijeg pedofila u Velikoj Britaniji, prošle godine silovao je i zadavio tridesetogodišnji Pol Ficdžerald u zatvoru u Ful Satonu (Istočni Jorkšir), gde su obojica služili kaznu.

Objavljeno:

Ficdžeral je „pažljivo planirao“ napad, jer je želeo da žrtva „oseti ono što su osećala sva ona deca“, rečeno je na početku suđenja Fidžeraldu u Kraljevskom sudu u Kingstonu na Halu.

Hakl je služio kaznu od 22 doživotne robije zbog seksualnog zlostavljanja 191 deteta kada ga je Ficdžerald napao, a tužilac je u sredu rekao da je Ficdžerald davio Hakla, nabio mu olovku u nos sve do mozga i da ga je silovao kuhinjskim priborom. Osim toga, zario mu je u vrat oružje napravljeno od šrafa i istopljene četkice za zube. Prema rečima tužioca Alistera Nila Mekdonalda, Hakl je oktobra 2019. ubijen u „dugom napadu smišljenim tako da bude ponižen“.

Ficdžerald, koji je osuđen na zatvorsku kaznu u neodređenom trajanju 2009. zbog silovanja, poriče krivicu za ubistvo s predumišljajem.

Hakl je služio kaznu od 22 doživotne robije zbog seksualnog zlostavljanja 191 deteta

Robijaš Ronald Mariner zatekao je Ficdžeralda u trenutku kada je opkoračio Hakla i davio ga. Hakl je ležao sa licem okrenutim ka podu, a glava mu je bila u lokvi krvi. Kad su dotrčali čuvari i odvukli Ficdžeralda, rekao im je: "Mislim da sam ga ubio, mrtav je". Prilikom pretresa kod njega su našli električnu cigaretu, dva kondoma, žicu od gitare i flašicu lubrikanta. Čuvari su pokušali da reanimiraju Hakla, da bi mu u 12.30 bila konstatovana smrt. Obdukcija je pokazala da je umro od posledica davljenja omotačem za električne kablove. Imao je masnice i oderotine po celom telu i silovan je predmetom dužine deset centimetara.

Tužilac Mekdonald je rekao da je Ficdžerald dan nakon ubistva rekao zatvorskom psihologu da je toga dana nameravao da ubije dvojicu ili trojicu, ali da se „veoma dobro zabavljao“ s Haklom, kao i da bi voleo da je mogao da skuva delove njegovog tela, jer odavno razmišlja o tome da ubija ljude kako bi ih pojeo, prenosi "Dejli mejl".

Fidžerald se navodno izasnio da nije kriv, nadajući se da će ga sud poslati u bolnicu.

U razgovoru s psihologom dr Šenoj, Ficdžerald je rekao: "Ovo je čovek koji siluje i zlostavlja decu iz zabave. Mogao je i da ih ubije. Sklon sam da verujem da je otišao dalje od silovanja.... Kad je ležao dole sa spuštenim pantalonama, znao je šta ga čeka. Sigurno nije uživao."

Porota će odlučiti da li je Ficdžerald kriv za ubistvo s predumišljajem ili ubistvo iz nehata zbog smanjene uračunljivosti, kako tvrdi odbrana. Optuženi navodno pati od poremećaja ličnosti, psihopatije i poremećaja rodnog identiteta.

Ričard Hakl je osuđen na 22 kazne doživotne robije u Centralnom sudu Engleske i Velsa "Old Bejli" 2016. godine zbog silovanja 200 dece uzrasta od šest meseci do 12 godina. Fotograf iz Ešforda u Kentu napadao je decu dok je volontirao u sirotištima u Maleziji i Kambodži, a uhapšen je nakon što je delio fotografije i snimke silovanja dece s pedofilima širom sveta. Kada je uhapšen, u njegovom stanu je nađen priručnik sa uputstvima za pedofile, koji je počeo da piše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.