U AMERICI ŠALJU U JAMU LJUDE SA NAJTEŽOM KLINIČKOM SLIKOM: Ovo je gore nego logor, medicinska sestra otkrila UŽAS
SAD, Foto: printscreen

strahota

U AMERICI ŠALJU U JAMU LJUDE SA NAJTEŽOM KLINIČKOM SLIKOM: Ovo je gore nego logor, medicinska sestra otkrila UŽAS

Pacijenti sa najtežim oblikom korone, završavaju u "jami"

Objavljeno:

Teksas je prešao brojku od 20.000 mrtvih od korone od početka epidemije, čime je posle Njujorka postao savezna država s najviše žrtava virusa u SAD.

Bolnice su pred kolapsom, a Njujork post prenosi priču medicinske sestre koja je krajnje uznemirujuća.

Pomenula je "jamu", mesto koje su tako nazvali interno, a radi se o prostoriji u koju šalju ljude bez nade. Kovid pacijente koji na kraju - umru.

- U "jamu" smo morali da šaljemo ljude s najgorom kliničkom slikom. Videla sam da je umrlo dosta ljudi tamo, a imam osećaj da nisu morali da umru. Baš nijedan pacijent iz "jame" nije preživeo - rekla je Lavana Rivers, koja je radila u bolničkom centru u El Pasu.

Kako tvrdi, ona i ostale sestre dobile su precizna uputstva kako da se ophode prema pacijentima u "jami". Za razliku od ostalih odeljenja, ovde su mogle samo triput da pokušaju CPR (reanimaciju), a potom odustanu. Nema četvrtog puta. Naređeno im je da nema.

El Paso je prošle nedelje registrovao više od milion obolelih. Sestra Rivers iznela je ozbiljne i šokantne optužbe da lekari te bolnice ne tretiraju isto sve pacijente i da ne ulažu dovoljno napora kako bi spasli obolele.

- Sestra koja me je tamo podučavala imala je posebnu pacijentkinju, zvali su je VIP pacijentkinja. Doktorova žena. Nema toga što joj nisu dali. I pogodite šta, od svih s teškom slikom, ona se izvukla - rekla je.

Iz bolnice su na ovo odgovorili da je spomenuta sestra tamo radila kao ispomoć i da, uprkos tome što se saosećaju s teškim poslom i emocionalnim šokom kroz koji prolaze hiljade zdravstvenih radnika, ne mogu da potvrde ove tvrdnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.