POSLE 70 GODINA OTKRILA KO OSTAVLJA CVEĆE NA GROBU BRATA KOJI SE UDAVIO: Ovo je pravo ČUDO!
Groblje, Foto: Profimedia

rešena misterija

POSLE 70 GODINA OTKRILA KO OSTAVLJA CVEĆE NA GROBU BRATA KOJI SE UDAVIO: Ovo je pravo ČUDO!

Karl Smith utopio se 1947. godine, no otada mu netko svake godine ostavlja na groblju cveće i pesme

Objavljeno: 14:41h

Karl Smith imao je samo 12 godina kada se utopio na školskom putovanju u Južni Wales 1947. godine. Proteklih 70-ak godina preminulom dečaku neko je svake godine ostavljao cveće i pesme na grobu, a porodica se uvek pitala ko to čini. No, Tajna je onda otkrivena.

Ustanovljeno je da je reč o 84-godišnjem Ronaldu Seymouru-Westboroughu iz engleskog Gloucestera koji je u trenutku smrti bio s 12-godišnjim Karlom.

Ipak, Ronald je odgovoran samo za cvijeće, no ne i za pjesme koje se redovito ostavljaju na grobu Karla Smitha. Njegova sestra, 80-godišnja Ann Kear, kazala je kako je bilo čudesno otkriti Seymour-Westborougha nakon tolikih godina. On i Karl bili su najbolji prijatelji u izviđačima i dijelili su šator noć pre nego što je Karl tragično preminuo.

Idućeg dana Ronald je pronašao svoga prijatelja utopljenog u moru. Kazao je kako nije imao pojma da ga obitelj preminulog Karla traži ni da je on imao sestru. Ann i Ronald susreli su se prvi put u BBC-jevoj emisiji ''Neznanac na grobu moga brata'' koja je otkrila ovu misteriju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.