CEO SVET BRUJI O OVOME! Dečak (15) doživeo moždani udar a uzrok je upozorenje svim roditeljima
Dečak je u bolnici od marta, ali lekari kažu da ne znaju da li će moći ponovo da povrati isti osećaj u levoj ruci, piše Indeks, Foto: screenshoot/Youtube

OPASNO

CEO SVET BRUJI O OVOME! Dečak (15) doživeo moždani udar a uzrok je upozorenje svim roditeljima

Prema medicinskim stručnjacima iz bolnice, to je bio glavni uzrok dečakovog neobičnog moždanog udara, od kojeg mu je paralizovana ruka

Objavljeno:

Dečak iz Kine hitno je prebačen u bolnicu u martu, nakon što je pao u nesvest u svojoj kući u gradu Naningu. Navodno je doživeo moždani udar zbog kojeg mu je leva ruka bila paralizovana, nakon što je ceo mesec igrao video igrice i spavao samo po dva sata.

Kao i njegovi brojni vršnjaci širom zemlje, i Kiabin (15) je zbog korona virusa bio zatvoren u kući od februara. Njegovi roditelji rekli su lekarima da većinu svog vremena provodi u svojoj sobi, pod izgovorom da pohađa online nastavu, ali kasnije su otkrili da je svoje dane i većinu noći zapravo proveo igrajući igrice, piše indeks.

Prema medicinskim stručnjacima iz bolnice, to je bio glavni uzrok dečakovog neobičnog moždanog udara, od kojeg mu je paralizovana ruka.

"Zatvarao je prozore i zaključavao vrata. Nismo imali pojma što on tamo radi", rekla je dečakova majka." Videla sam njegov razgovor s prijateljima preko interneta, rekao im je da nije odmoran i da spava najviše dva sata dnevno."

Nakon što se srušio u svom domu, prevezen je u bolnicu gde su rezultati pokazali da je imao moždani udar. Specijalista neurologije rekla je novinarima da je dečakovo stanje, neobično jer je jako mlad, i da je uzrok tome način života koji je vodio.

"Glavni razlog je taj što nije imao nikakav red, što se tiče spavanja i obroka. Roditelji su previše tolerisali njegovo ponašanje", rekla je dr. Li. "Nedostatak prehrane i odmora doveo je do smanjene količine krvi i kiseonika u njegovom mozgu i uzrokovao moždani udar."

Dečak je u bolnici od marta, ali lekari kažu da ne znaju da li će moći ponovo da povrati isti osećaj u levoj ruci, piše Indeks.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.