NAJJEZIVIJI TV PRENOS IKADA! Rijaliti s pacijentom koji umire od korone uživo pred kamerama (FOTO)
Kakav manjak poštovanja prema porodici i pokojni, Foto: Printscreen

užasno

NAJJEZIVIJI TV PRENOS IKADA! Rijaliti s pacijentom koji umire od korone uživo pred kamerama (FOTO)

U polusatnom prenosu uživo prikazani su dramatični trenuci neuspešnog pokušaja oživljavanja pacijenta

Objavljeno: 15:11h

Bolivijski televizijski kanal PAT izazvao je brojne kontroverze nakon što je uživo prenosio poslednje trenutke života pacijenta obolelog od COVID-19 iz bolnice Santa Kruz. U polusatnom prenosu uživo prikazani su dramatični trenuci neuspešnog pokušaja oživljavanja pacijenta.

Narodna poslanica Nadja Kruz optužila je autore emisije za "senzacionalizam", dodavši da su više puta morbidno prikazivali snimke reanimacije.

foto: Printscreen

- Kakav manjak poštovanja prema porodici i pokojniku. Izgubili smo puno s ovim virusom, a jedna od stvari koju smo izbili je i empatija - tvitovala je Maria Trigo, lokalna novinarka, a podržali su ju i druge kolege ocenjujući taj postupak kao nehuman, prenosi Dejli mejl.

Uredništvo emisije "No lies" u sklopu koje se emitovao sporni sadržaj oglasilo se naknadno poručivši da su odlučili javno prikazati smrt pacijenata i očajničku borbu zdravstvenih radnika kako bi vlast koja zanemaruje zdravstvene radnike podstakli na akciju.

foto: Printscreen

Bolivija dosad ima ukupno 21.000 slučajeva zaraze, a regija Santa Kruz u kojoj se nalazi bolnica iz koje je emitovan prenos uživo broji 60 posto svih slučajeva u zemlji te polovinu od 679 smrtnih slučajeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.