ČASNA SESTRA TVRDILA DA JE ZAPOSEO SATANA: Napisala je JEZIVA PISMA, sada je dekodirano šta piše unutra!
Ilustracija, Foto: Profimedia

satanska pisma

ČASNA SESTRA TVRDILA DA JE ZAPOSEO SATANA: Napisala je JEZIVA PISMA, sada je dekodirano šta piše unutra!

Marija se probudila jednog dana 1676. godine prekrivena mastilom i tvrdila je da je opsednuta đavolom celu noć pisala pisma

Objavljeno:

Časna sestra Marija Krokifisa dela Koncezione, koja je pre 300 godina živela u samostanu na Siciliji, napisala je pisma koja su tek pre koju godinu delimično prevedena.

Marija se probudila jednog dana 1676. godine prekrivena mastilom i tvrdila je da je opsednuta đavolom celu noć pisala pisma. Marija je u samostanu bila od svoje 15. godine i druge su časne posvedočile da je vikala i onesvestila se dok je pisala pisma.

Časna je tvrdila da ju je opsedao đavo kako bi ju odvratio od Boga i nagnao da se okrene zlu. Napisala je tekstove koji su čudna mešavina arhaičnih abeceda.

Danas je deo njenih pisama konačno 'dekodiran'. Daniele Abate, direktor naučnog centra u Italiji kaže da su koristili softver otkriven na dark webu.

- Otkrio smo da su pisma mešavina grčke, arapske, runske i latinske abecede. Časna je između ostalog napisala da Bog misli kako može ljude osloboditi smrti, ali da taj sistem više ne funkcioniše. Tvrdi da je Boga izmislio čovek. Piše i o reci Stiks koja u grčkoj mitologiji tvori granicu između zemlje i podzemnog sveta - kaže Daniele Abate.

U pismu u kojem se Bog, Isus i Sveto Trojstvo opisuju kao 'tegovi' piše i kako 'Bog misli da može osloboditi smrtnike, no njegov sistem ne radi ni za koga'.

- Vjrujem da je patila od šizofrenije. Časna sestra je vrlo dobro poznavala jezike i pisma i to joj je omogućilo da izmisli kod - kaže Daniele Abate.

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.