OVAJ JE OZBILJNO PROSVIRAO: Ilon Mask hoće da gađa Mars s 10 hiljada raketa a objašnjenje mu je naučno-fantastično!
Nema problema, Foto: AP

šta's to poj'o?

OVAJ JE OZBILJNO PROSVIRAO: Ilon Mask hoće da gađa Mars s 10 hiljada raketa a objašnjenje mu je naučno-fantastično!

Mask je to napisao na svojoj stranici na Tviteru

Objavljeno: 18.05.2020. 15:57h
  • 1

Osnivač kompanija „Spejs iks” i „Tesla” i milijarder Ilon Mask ne vidi problem u lansiranju 10 hiljada raketa na Mars u cilju termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete, radi stvaranja uslova za zemaljski život na Crvenoj planeti.

Mask je to napisao na svojoj stranici na Tviteru, komentarišući izjavu izvršnog direktora „Roskosmosa“ za perspektivne programe i nauku Aleksandra Blošenka o neophodnosti te količine raketa u cilju promene klime na Crvenoj planeti.

„Nema problema“, poručio je Mask.

Ranije je Mask predložio da se na Marsu stvore uslovi za zemaljski život sprovođenjem velike serije termonuklearnih eksplozija na polovima ove planete. Prema Maskovoj ideji, to bi dovelo do isparavanja zamrznutog ugljen-dioksida, od koga se sastoje ledene kape polova Marsa. Ispareli gas stvorio bi atmosferu gušćom, što bi izazvalo efekat staklene bašte i povećanje temperature.

Kao odgovor na ovo, Blošenko je izjavio da bi za termonuklearne eksplozije na polovima Marsa trebalo lansirati oko 10 hiljada najmasivnijih raketa. Ipak, po njegovoj proceni, nije realno očekivati da će u najbližoj budućnosti čovečanstvo moći da utiče na promenu klime kako na Marsu, tako i na Veneri.

Bonus video:

(Espreso.rs/Sputnjik)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media