ODSEKAO ŽENI NOS JER JE TRAŽILA RAZVOD: Suprug doživotno osakatio 24-godišnju majku svog deteta!
Porodično nasilje, Foto: Profimedia/Ilustracija

STRAŠNO

ODSEKAO ŽENI NOS JER JE TRAŽILA RAZVOD: Suprug doživotno osakatio 24-godišnju majku svog deteta!

- Suprug ju je udario i odrezao joj nos oštrim kuhinjskim nožem - rekla je Košbo Maidanval, direktorka regionalnog odseka za prava žena

Objavljeno:

Jedan muškarac iz Avganistana optužen je da je odsekao ženi nos kuhinjskim nožem nakon što je zatražila razvod, rekli su danas policijski funkcioneri.

- Dvadesetčetvorogodišnja žrtva, majka sedmogodišnjeg dečaka, pokušala je da pobegne od nasilnog muža u jugozapadnoj pokrajini Paktika, koji joj to nije dozvolio - rekla je Košbo Maidanval, direktorka regionalnog odseka za prava žena.

- Suprug ju je udario i odrezao joj nos oštrim kuhinjskim nožem - kazala je ona.

- Htela je razvod, jer je često zlostavljao i tukao - dodala je.

Napad se dogodio ovog meseca, a policija je uhapsila nasilnika. Žena je poslata u očevu kuću nakon lečenja. Maidanval je rekla da je odeljenje zabeležilo 13 slučajeva porodičnog nasilja u protekla dva meseca.

- Pandemija koronavirusa učinila je porodičnu situaciju još gorom za žene - rekla je, dodavši da uzrok povećanih potvrđenih slučajeva nasilja možda leži u češćem prijavljivanju nasilja nego pre.

Avganistan je jedna od najneravnopravnijih zemalja na svetu. Prisilni brakovi, porodično nasilje i "ubistva iz časti", što se odnosi na ubistvo člana porodice zbog navodne sramote koju je član naneo celoj porodici, rašireni su širom zemlje.

Udruženja za ljudska prava procenjuju da više od pola Avganistanki doživi porodično nasilje jednom u životu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.