SATELITSKI SNIMCI S-300 OTKRILI VELIKU MISTERIJU: Kada su videli šta je na njima, uhvatii su se za glavu!
ilustracija, Foto: Screenshot

otkrivamo

SATELITSKI SNIMCI S-300 OTKRILI VELIKU MISTERIJU: Kada su videli šta je na njima, uhvatii su se za glavu!

Otkrivene tajne drevne tvrđave

Objavljeno: 15.05.2020. 17:12h
  • 5

Na internetu su se pojavile satelitski snimci snimci sirijskog S-300, a prema analizama fotografija PVO sistemi su u borbenom stanju.

U poslednje vreme su se mogla čuti pitanja zašto sirijska armija ne koristi S-300 za odbijanje izraelskih vazdušnih napada, ali sada je stigao dokaz da su ti sistemi spremni za akciju.

- Komercijalni sateliti su fotografisali položaje sirijskog S-300. Novi snimci PVO sistema su prvi posle pola godine, i objavljeni su nakon tvrdnji da je Rusija uklonila te sisteme iz Sirije - piše ruski portal Avia.pro

Prema pisanju tog portala lanseri PVO sistema su u borbenom položaju, i jasno je da su u stanju da odbiju vazdušne napade koji se dešavaju u radijusu delovanja S-300.

foto: Screenshot

Eksperti koji su govorili za Avia.pro takođe navode da je i teren oko lansera u potpunosti opremljen, što ukazuje na činjenicu da će S-300 još dugo biti smešten tu.

Sirijski PVO sistemi S-300 su smešteni nedaleko od drevnog grada Masijaf, gde se nalazila tvrđava čuvenog šiitskog religijskog pokreta Hašašina.

(Espreso.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media