TRI SNIMKA SU NAJJAČI DOKAZ DA NISMO SAMI: Detalji o NLO koje je videla američka vojska će vas PRESTRAVITI (VIDEO)
Čuveni snimak, Foto: Printscreen

nova saznanja o čuvenim snimcima

TRI SNIMKA SU NAJJAČI DOKAZ DA NISMO SAMI: Detalji o NLO koje je videla američka vojska će vas PRESTRAVITI (VIDEO)

Dva video snimka sadrže mornaričke pilote koji u čudu reaguju na brzinu kretanja objekata

Objavljeno:

Novootvoreni „izveštaji o opasnostima“ u kojima su detaljno opisani susreti između vazduhoplova američke mornarice i „neidentifikovanih vazdušnih objekata“ otkrivaju nove detalje o tri susreta sa NLO.

- Čini se da je nepoznata letelica bila malih dimenzija, približno veličine kofera i srebrne boje- kaže se u jednom izveštaju koji je opisivao incident od 26. marta 2014.

Tokom tog susreta jedan od mornaričkih aviona F / A-18 "prošao je blizu objekta, ali nije bio u stanju da pozitivno utvrdi identitet aviona", dodaje se u izveštaju, uz informaciju da je pilot mornarice SAD "pokušao da dobije vizuelni kontakt sa avionom, ali nije bio u stanju" .

CNN je u sredu pribavio dokumente Centra za bezbednost mornarice, koji su prethodno imali oznaku "Samo za službenu upotrebu". Oni prate tri kratka video zapisa u kojima su prikazani "neidentifikovani vazdušni fenomeni".

Video snimci pokazuju kako izgledaju neidentifikovani leteći objekti koji se brzo kreću dok su snimani infracrvenim kamerama. Dva video snimka sadrže mornaričke pilote koji u čudu reaguju na brzinu kretanja objekata. Jedan glas nagađa da bi to mogao biti dron.

U drugom incidentu od 27. juna 2013., rečeno je da je „letelica bila bele boje i približno veličine i oblika bespilotne letelice ili rakete“, navodi se u izveštaju. Ali izveštaji kažu da, čak i kada se za neidentifikovani letećo objekti ocene kao bespilotne letelice, vojska nije uspela da identifikuje ko upravlja dronom, što je veliki bezbednosni izazov obuci mornaričkih mornara.

Postoji i mogućnost da bi bespilotne letelice mogao da upravlja protivnik SAD poput Rusije ili Kine koji je možda tražio da prikupi informacije o operacijama američke vojske.

Pentagon je ranije proučavao snimke vazdušnih susreta sa nepoznatim objektima kao deo programa koji je pokrenut po nalogu bivšeg senatora Harija Rida iz Nevade. Program je pokrenut 2007, a završio se 2012., navodi Pentagon, jer su procenili da postoje veći prioriteti za koje je potrebno finansiranje.

Ipak, Luis Elizondo, bivši voditelj tajnog programa, izjavio je za CNN 2017. godine da lično veruje da "postoje vrlo ubedljivi dokazi da možda nismo sami".

- Ove letelice - nazvaćemo ih avioni - pokazuju karakteristike koje se trenutno ne nalaze u američkom inventaru niti u bilo kom stranom inventaru za koji znamo - rekao je Elizondo o objektima koje su istraživali.

Kaže da je 2017. godine podneo ostavku iz Ministarstva odbrane u znak protesta zbog ukidanja oko programa i njegovog finansiranja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.