ISPLIVALA JEZIVA ISTINA, GREŠKOM SU POGODILI SVOJ BROD I POBILI LJUDE: Jedna stvar je jako čudna!
ilustracija, Foto: Printscreen

AU

ISPLIVALA JEZIVA ISTINA, GREŠKOM SU POGODILI SVOJ BROD I POBILI LJUDE: Jedna stvar je jako čudna!

Devetnaest mornara je ubijeno, a 15 ranjeno u nesreći u kojoj su učestvovali iranski mornarički brodovi u Omanskom zalivu, saopštila je iranska mornarica

Objavljeno:

Devetnaest mornara je ubijeno, a 15 ranjeno u nesreći u kojoj su učestvovali iranski mornarički brodovi u Omanskom zalivu, saopštila je iranska mornarica.

Iranski mediji javili su da je brod za podršku "Konarak" pogođen novom protiv-brodskom raketom koju je tokom vežbe u nedelju testirala fregata "Jamaran".

Konarak je izbacio ciljeve u vodu i ostao suviše blizu jednom.

Mornarica je rekla da je brod izvučen na obalu i da je započela istraga.

Incident se dogodio u blizini Hormuskog tesnaca, strateški važnog plovnog puta kroz koji prolazi oko petina svetske nafte.

"U nedelju uveče tokom mornaričkih vežbi koje su izvela brojna plovila mornaričkih snaga u vodama Jaska i Čabahara, dogodila se nesreća u kojoj je učestvovao laki brod za podršku Konarak, uzrokujući pogibiju mnogih hrabrih pripadnika mornaričke snage ", navodi mornarica u izjavi u ponedeljak.

U saopštenju se dodaje da je Konarak odveden u luku na "tehnički pregled", ali nije naveo detalje na okolnosti nesreće.

Iranski mediji ranije su objavili da je "Konarak" slučajno pogođen protivbrodskom raketom koju je Jamaran ispalio tokom vežbe u blizini luke Jask.

"Brod je pogođen nakon što je praktični cilj prešao na odredište i nije stvorio dovoljnu udaljenost između sebe i cilja", objavila je državna televizija.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.