ĐAVO NE ŽELI DA VERUJEMO U NJEGOVO POSTOJANJE: Ispovest čuvenog egzorciste šokirale je svet svojom uverljivošću
List navodi da iako je fra Amort pomenuo da je učestvovao u oko stotinu seansi isterivanja đavola, Foto: EPA/MIGUEL GUTIERREZ

hit priča

ĐAVO NE ŽELI DA VERUJEMO U NJEGOVO POSTOJANJE: Ispovest čuvenog egzorciste šokirale je svet svojom uverljivošću

Novine tvrde da je egzorcist pominjao ljude koje je izvukao iz kandži demona

Objavljeno:

U novoj knjizi o najslavnijem egzorcisti navodi se da su neki od zaposednutih ljudi bacali kletve na njega na jezicima od kojih nisu znali nijednu reč.

Pokojni otac Gabriel Amort, katolički sveštenik koji je navodno proveo decenije isterujući demone iz zaposednutih ljudi, verovao je da sam đavo ima određenu naklonost prema engleskom jeziku.

Citirajući "Đavo se plaši mene", novu knjigu o fra Amortu koju je napisao drugi katolički sveštenik Marselo Stanzione, novine tvrde da je egzorcist pominjao ljude koje je izvukao iz kandži demona a koji su ga tokom seansi često proklinjali na engleskom jeziku, iako nisu znali nijednu reč.

U jednom, navodnom slučaju koji se desio se 1997. u kojem je zaposednuti napao sveštenika, "seljački ga pljuvao" vrišteći i bacajući kletve na "savršenom engleskom jeziku".

- Međutim, tokom vrištanja i urlanja demon se rasprsnuo i pogledao mladića pravo u oči, dok mu se cedila pljuvačka iz usta - navodi se u knjizi i dodaje da se telo opsednutog ukrutilo i počelo da lebdi, a demon je najavio kad će napustiti njegovo telo.

List navodi da iako je fra Amort pomenuo da je učestvovao u oko stotinu seansi isterivanja đavola, "olako je priznao" da su većina onih koji su ga posetili tražeći pomoć bili "obični psihički bolesnici" kojima je savetovao da posete psihologa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.