SVEŠTENIK USRED EMISIJE ISTERIVAO ĐAVOLA IZ KORONE: Od ovog bizarnog nastupa vam neće biti dobro! (VIDEO)
Imovina kontraverznog sveštenika i propovednika crkve Vernika glasa pobede, Keneta Koplanda procenjuje se na milione dolara, Foto: Prinstcreen/Twitter

DA LI JE MOGUĆE?

SVEŠTENIK USRED EMISIJE ISTERIVAO ĐAVOLA IZ KORONE: Od ovog bizarnog nastupa vam neće biti dobro! (VIDEO)

Imovina kontraverznog sveštenika i propovednika crkve Vernika glasa pobede, Keneta Koplanda procenjuje se na milione dolara

Objavljeno:

Za Keneta Koplanda, kontraverznog sveštenika i televizijskog propovednika iz Teksasa, nije strano da na sebe navuče gnev američke i svetske javnosti. Međutim, njegovo zadnje pojavljivanje u javnosti u kojem je javno "isterivao đavola iz korona virusa" razljutilo je nekoliko miliona ljudi.

Kopland (82), iskoristio je situaciju oko korona virusa da dodatno zaradi na lakovernim sledbenicima svoje crkve, kojih nije malo u svetu. Naime, on je tokom decenija raširio mrežu svoje crkve na gotovo sve kontinente, a služenja koja vrši čak i putem video linkova, koristi da "leči" ljude molitvom, čak i danas kada dnevno umire nekoliko hiljada ljudi od posledica glodalne pandemije virusa korona.

U bizarnom nastupu pre nekoliko dana, on je rešio da "istera đavola" iz virusa korona.

"U ime Isusa Hrista, osuđujem te...Osuđujem te COVID-19! Kraj je. Gotovo je! Ubico. Slomićemo tvoju snagu! Napusti ovu naciju, naređujem ti!" samo je jedan deo histeričnog i šarlatanskog nastupa ovog propovednika.

Imovina teška 17, 5 miliona dolara

Imovina kontraverznog sveštenika i propovednika crkve Vernika glasa pobede, Keneta Koplanda procenjuje se na milione dolara. Njegov porodični dom u Tekasu se procenjuje na 6,3 miliona dolara. Pored toga, njegova crkva poseduje svoju pistu sa hangarima i četri aviona čija vrednost prema saznanjima iznosi 17,5 miliona dolara, a sve to se nalazi u sklopu imanja na kojem živi površine 1.500 hektara.

On je u žižu javnosti dospeo 2015. godine kada se saznalo da zbog svog životnog poziva kao sveštenik ne plaća porez, a dobit te godine, samo od donacija je iznosila 20 miliona dolara.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.