OPUŠTENO JE RASTRGLA SLEPOG MIŠA I POJELA GA! Da li je ovaj KINESKI SPECIJALITET krivac za EPIDEMIJU? (VIDEO)
Pojela šišmiša!, Foto: Youtube printscreen

SVI SU JE OSUDILI

OPUŠTENO JE RASTRGLA SLEPOG MIŠA I POJELA GA! Da li je ovaj KINESKI SPECIJALITET krivac za EPIDEMIJU? (VIDEO)

U kontroverznom videu Mengjun je svojim gledateljima ispričala da meso šišmiša ima sličan ukus kao piletina

Objavljeno:

Vang Mengjun, Kineskinja koja ima mega popularnu online emisiju o putovanjima, javno se izvinila celom svetu nakon što je 'izronio' njen stari video iz 2016. godine u kojem se vidi kako je vlastitim rukama rastrgala šišmiša i pojela ga.

Video je ponovno postao aktuelan usled izbijanja epidemije koronavirusa. Tri godine star video postao je viralan zbog sumnji da je koronavirus izbio na tržnici u Vuhanu gde se za konzumaciju prodaje više od 100 vrsta divljih životinja, među kojima su i šišmiši.

Naučnici su prvih dana objavljivali informacije da je virus krenuo od zmija i šišmiša, pa je tako video u kojem Mangjun jede šišmiša samo dodatno raspršio sumnje da je koronavirus nastao zbog 'slavnih specijaliteta' koji se mogu naći na raznim sajmovima u Kini.

U kontroverznom videu Mengjun je svojim gledateljima ispričala da meso šišmiša ima sličan ukus kao piletina i da je njihovo meso jako hranjivo. Zatim je uzela šišmiša za krila i rastrgala ga, a kasnije je raspolovila i njegov ostatak.

- Žao mi je, oprostite mi molim vas. Nije trebalo da pojedem tog šišmiša - objavila je Mengjun u javnom pismu, a njen video snimljen u Palauu izazvao je brojne negativne reakcije.

Video je snimljen kako bi predstavila lokalne specijalitete, a Mengjun je inače proglašena među 30 najuspešnijih kineskih preduzetnika koji imaju manje od 30 godina. U vreme snimanja videa imala je 26 godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.